Omor între ciobani, la Stulpicani

15/05/19 ora:2:30am

Un bărbat de 42 de ani, cioban la o stână din zonă, a fost găsit duminică de o femeie lângă gardul unei case, plin de sânge pe față și pe haine. La spital a fost diagnosticat cu abdomen acut chirurgical, plăgi înjunghiate în zona renală dreaptă, șoc hemoragic. In aceeași seară a decedat la Spitalul Județean. Polițiștii l-au găsit pe ucigaș, care este proprietarul unei stâne și care a avut un conflict spontan cu victima. Criminalul a fost băgat în arest 

Polițiștii din Frasin au fost sesizați duminică, 12 mai, la ora 12.50, prin 112 de o femeie din comuna Stulpicani că a găsit lângă gardul locuinței sale un bărbat care a fost tăiat cu un cuțit.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a rezultat că bărbatul înjunghiat se numește Valerică C., de 42 de ani, din comuna Pipirig, județul Neamț, cioban la stâna lui Toader P., din comuna Stulpicani.  El a fost găsit lângă gardul unei case, prezentând urme cu aspect de sânge în zona feței, a mâinilor și pe obiectele de îmbrăcăminte, motiv pentru care a fost solicitat sprijinul unei ambulanțe din cadrul Spitalului orașului Gura Humorului. Ulterior, bărbatul a fost transportat la UPU Suceava, unde a fost diagnosticat cu abdomen acut chirurgical, plăgi înjunghiate în zona renală dreaptă, șoc hemoragic.

Din cercetările efectuate de oamenii legii a reieșit faptul că în urma unui conflict spontan Valerică C. a fost înjunghiat de Costel Ş., de 58 de ani, din orașul Frasin, care deține o stână de capre în pădure, la locul numit „La scăldători”. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „lovire sau alte violențe”.

În aceeași zi, în jurul orei 20.30 victima a decedat la Spitalul Județean Suceava, iar a doua zi un medic specia­list din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava a efectuat necropsia. În acest context, cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului Tribunalului Suceava, cu privire la săvârșirea infracțiunii de „omor”.

Costel Ş., suspectul în acest dosar, a fost identificat, iar în urma probatoriului administrat s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „omor” și reținerea bărbatului din Frasin pentru o durată de 24 de ore, el fiind introdus în Arestul I.P.J. Suceava și urmând a fi prezentat Tribunalului Suceava cu ­pro­punere de arestare preventivă. (O.S.)