Ofertă săracă pentru absolvenții de studii superioare pe piața muncii din Suceava

24/02/20 ora:12:00pm

Momentan, în oferta Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava există doar opt posturi vacante pentru persoanele cu studii superioare. Este vorba despre două posturi pentru manager accesare fonduri europene și câte un post pentru consilier juridic, director spectacole, economist, secretară, mecanic auto și agent vânzări cu studii în agronomie. Pe lângă oferta agenției județene, mai avem la dispoziție site-urile dedicate găsirii locurilor de muncă pe județe, calificări, studii și experiență, însă acestea sunt dominate de posturile existente în comerț, cu denumiri care mai de care mai sofisticate, dar care sunt de fapt joburi de vânzător 

Piața muncii din județul Suceava este destul de ofertantă, dacă e să ne luăm după numărul mare de posturi vacante oferite de agenții economici, dar și fluctuantă, în sensul că sunt unele domenii care au permanent nevoie de angajați. Din păcate însă, printre ofertele de muncă ale angajatorilor de la nivelul județului se regăsesc foarte puține șanse de angajare pentru absolvenții de studii superioare. Mai mult, acestea vizează doar câteva din domeniile în care se specializează tinerii înscriși la studii superioare. Momentan, în oferta Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava există doar opt posturi vacante pentru persoanele cu studii superioare. Este vorba despre două posturi pentru manager accesare fonduri europene și câte un post pentru consilier juridic, director spectacole, economist, secretară, mecanic auto și agent vânzări cu studii în agronomie.

”Economia locală a rămas pe loc și suntem limitați la doar câteva meserii pentru cei cu studii superioare, cum ar fi posturile din domeniul IT, cele pentru ingineri și economiști. Absolvenții cu studii superioare sunt nevoiți să plece în alte județe pentru că nu reușesc să se angajeze în domeniul lor. Îi pierdem încet, încet pe cei buni, deși ei sunt foarte adaptabili, prin prisma competențelor dobândite prin studiile superioare, însă nu avem oferte pe piața muncii pentru ei”, a declarat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

Pe lângă oferta agenției județene, mai avem la dispoziție site-urile dedicate găsirii locurilor de muncă pe județe, calificări, studii și experiență, însă acestea sunt dominate de posturile existente în comerț, cu denumiri care mai de care mai sofisticate, dar care sunt de fapt joburi de vânzător. Mai puține, dar prezente în oferte, sunt și acele locuri de muncă pentru absolvenți de studii superioare, dintre care menționăm posturile de farmacist, director de agenție, manager relații clienții, specialist marketing, inginer, analist. Aceste posturi însă se ocupă rapid, cele mai multe dintre ele nici măcare nu mai sunt valabile, însă se regăsesc în continuare postate pe paginile web ale agențiilor de recrutare.

Agenții economici au obligația de a anunța AJOFM despre locurile de muncă vacante, însă se pare că de cele mai multe ori acestea se ocupă încă din primele zile după postarea anunțurilor de angajare pe internet, astfel că ele nu se regăsesc și în oferta publicată lunar de agenția locală. ”Corpul nostru de control verifică obligativitatea angajatorilor de a posta locurile de muncă vacante în termen de 5 zile. Mulți nu știu de această obligativitate și primesc avertisment. Avem dosare întregi cu locuri de muncă vacante primite din partea agenților economici, dar odată cu dosarele ei trimit și Anexa 19, prin care ne dovedesc că locurile au fost deja ocupate. Ceea ce postăm noi pe pagina noastră de internet este oferta cu locurile de muncă cu adevărat vacante la nivelul județului Suceava”, a explicat Anca Capverde, explicând diferența colosală între cele 1.000 de locuri de muncă postate pe site-urile agențiilor de recrutare și cele 200-300 care apar lunar în oferta AJOFM Suceava. (Oana NUȚU)