Oamenii dintr-un cartier privat din Burdujeni nu au apă de două zile

21/03/18 ora:8:37am

Pentru că la ACET nu au fost plătite facturile pentru apa consumată, reprezentanţii furnizorului de servicii de apă şi canalizare au sistat apa pe strada Calistrat Hogaş. Locuitorii din zonă nu trec prima oară printr-o asemenea situaţie: în cursul lunii octombrie a anului trecut ei nu au avut apă curentă timp de trei zilecartier bdj

Locuitorii dintr-un cartier privat de case şi blocuri de pe strada Calistrat Hogaş din cartierul Burdujeni nu au apă rece de la începutul acestei săptămâni. Cei peste 100 de oameni care locuiesc în acest cartier nu au deloc apă curentă, ceea ce îi nemulţumeşte foarte mult. Grav este faptul că nu este prima dată când trec prin aşa ceva. La sfârşitul anului trecut, ei au fost lăsaţi din nou fără apă.

„Nu avem deloc apă curentă. Nu putem să folosim băile, parcă am trăi în vârf de munte”, spun oamenii, extrem de nemulţumiţi.

Complexul respectiv a fost ridicat de  firma SC Dumisil IMPEX SRL Suceava, administrată de Ruben Silviu Iftimie. Pe numele acestuia este încheiat şi contractul cu ACET prin care este furnizată apa în cartierul din Burdujeni. Practic, niciunul dintre proprietarii de locuinţe din cartierul de pe strada Calistrat Hogaş nu are încheiat vreun contract cu furnizorul de servicii de apă şi canalizare, aceştia fiind reprezentaţi de către Iftimie.

„Noi, proprietarii de apartamente şi case din acest cartier, plătim ce consumăm către cel care a construit casele şi blocurile, iar el este cel care trebuie să plătească la ACET”, ne-a povestit una dintre persoanele care locuiesc în cartierul respectiv. Oamenii din zonă nu sunt organizaţi într-o asociaţie de proprietari care să-i reprezinte în relaţiile cu ACET-ul.

Ruben Silviu Iftimie susţine că nu el este responsabil pentru situaţia creată, ci proprietarii care nu au plătit apa consumată. Acesta a precizat că a plătit 15.000 de lei către ACET şi că va mai achita undeva la 10.000 de lei, însă datoria nu va fi stinsă, astfel că fără înţelegere din partea celor de la ACET apa nu va ajunge din nou la robinetele oamenilor prea curând.

In luna octombrie a anului trecut, locuitorilor cartierului privat de pe strada Calistrat Hogaş li s-a mai sistat pentru trei zile apa rece din cauza unor datorii la ACET ce au ajuns la circa 50.000 de lei. Oamenii doresc să se găsească o soluţie pentru ca să nu le mai fie sistată apa, însă în acest moment există doar două căi: fie reţeaua de apă şi canalizare ajunge în administrarea celor de la ACET, fie se organizează într-o asociaţie de proprietari. (Dănuţ ZUZEAC)