O femeie din Suceava care a jefuit un italian a fost prinsă în timp ce își vizita concubinul la Penitenciarul Botoșani

17/02/18 ora:2:48am

O femeie de 35 de ani, din Suceava, căutată de autoritățile italiene pentru că a jefuit un bărbat din Peninsulă, a fost arestată în baza unui mandat european de arestare. Aceasta își vizita concubinul la Penitenciarul Botoșani când a fost prinsă de către polițiști

catuse

La data de 15 februarie 2018, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava a primit spre punere în aplicare mandatul european de arestare emis de autoritățile italiene pe numele Catincăi Sînziana Voina, fostă Avădănei, de 35 de ani, din municipiul Suceava. Pentru găsirea acesteia, polițiștii au căutat-o inclusiv la adresa unde femeia locuiește fără forme legale, stabilindu-se că ea se află în vizită la concubinul ei la Penitenciarul Botoșani.

Cu sprijinul colegilor din cadrul IPJ Botoșani, polițiștii suceveni au găsit-o pe Catinca Voina în Penitenciarul Botoșani. Femeia a fost preluată de o escortă din cadrul Serviciului Investigații Criminale Suceava și prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava care a dispus reținerea ei pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentată în fața instanței de judecată cu propunere de arestare provizorie.

La sesizarea IPJ Suceava, reprezentanții DGASPC Suceava au făcut verificări pentru a stabili măsuri de ocrotire pentru copilul minor al femeii, acesta fiind preluată în regim de urgență până la clarificarea situației. Catinca Voina a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Conform mandatului de arestare preventivă, suceveanca este acuzată că la data de 20 ianuarie 2017, a pătruns în apartamentul unui bărbat din zona Bari, Italia, pentru a întreține relații sexuale cu acesta. Femeia i-a pus în băutură mai multe pastile italianului, care a dormit dus pentru mai multe zile. Cât timp bărbatul era inert, Catinca Voina i-a sustras din locuință două televizoare, două telefoane mobile și suma de 150 de euro. (D.Z.)