Femeia venita de la Milano care s-a prezentat la Urgente nu are coronavirus, ci doar o enterocolita dupa ce a mancat la o crasma din Suceava

24/02/20 ora:11:23am

UPDATE 2: Medicii suceveni au stabilit că femeia în vârstă de 33 de ani, venită acasă din Milano, în cursul zilei de 19 februarie 2020, nu este infectată cu coronavirus. Aceasta nu avea simpotme respiratorii, ci doar frisoane și simptome digestive după ce a consumat alimente de la un restaurant din județ.  „Pacienta nu se încadrează în definiția clinică de caz suspect de coronavirus. Ea a fost diagnosticată cu enterocolită acută”, a precizat doctorul Mircea Macovei, directorul medical al Spitalului Județean Suceava.

UPDATE: Conform primelor informatii, femeia sufera de afectiuni respiratorii si are enterocolita. Medicii considera, dupa primul consult, ca este putin probabil ca pacienta sa fie infectata cu coronavirus, asteptandu-se insa in continuare rezultatul testului specific pentru acest virus.

 

O femeie de 33 de ani s-a prezentat luni dimineață la Spitalul Județean Suceava având simptome de gripă, declarând că a venit la Suceava pe 19 februarie de la Milano, Italia. Medicii au luat imediat măsuri de izolare a bolnavei și, ținând cont că ea a declarat că vine dintr-o zonă unde sunt îmbolnăviri, se prelevează probe pentru a vedea dacă  femeia este  infectată cu coronavirus.

Directorul medical al Spitalului Județean Suceava, medicul Mircea Macovei, a declarat că s-au luat măsuri stricte de izolare a pacientei, personalul specializat din cadrul Secției de Boli Infecțioase care intră în contact cu bolnava fiind echipat cu salopete și măști de protecție, conform procedurilor.

De asemenea, la nivelul conducerii Spitalului Județean Suceava se discută acum de luarea unor măsuri de restrângere a vizitelor în unitatea medicală. (C.R.)