O delegație de oameni de afaceri bavarezi a ales Suceava ca fiind prima destinație din România a unei vizite de afaceri

18/10/18 ora:6:46am

Oamenii de afaceri germani se întâlnesc cu reprezentanți ai unor firme din Suceava, Botoșani și din Regiunea Cernăuți 

20 de oameni de afaceri din Bavaria au participat, zilele trecute, la o misiune economică în județul Suceava pentru a realiza contacte de afaceri cu firme sucevene. Vizita oamenilor de afaceri a fost anunțată în luna mai a anului trecut, la o ședință a Consiliului Județean Suceava, de președintele Gheorghe Flutur, care, răspunzând unei întrebări cu privire la utilitatea participării la Târgul Expo-Real de la Munchen, a anunțat că după târg o delegație din Bavaria va vizita Bucovina. Participarea la Expo-Real s-a materializat săptămâna trecută, iar șeful administrației județene sucevene a anunțat, zilele trecute, că delegația oamenilor de afaceri din Bavaria ajunge la Suceava în aceste zile. De altfel, ieri, șeful administrației județene sucevene a arătat că această misiune economică este rezultatul prezenței Consiliului Județean Suceava, în ultimii trei ani, la târgul Expo Real din Munchen. „E doar începutul. Eu sper că delegații din Germania vor mai veni. Trei ani la rând am fost prezenți la Expo Real, iar astăzi primii potențiali investitori, oameni de afaceri, au venit să ne cunoască acasă. Eu zic că este un câștig”, a spus Gheorghe Flutur.

Delegația a fost condusă de Martin Grossmann, director în Ministerul Economiei din Bavaria. Așa cum se practică în astfel de situații, misiunea oamenilor de afaceri bavarezi este susținută de Ambasada Germaniei la București, prin reprezentantul economic, Swantje Kortemeyer, precum și prin Camera de Comerț Româno – Germană reprezentată de directorul general Sebastian Metz.

Delegația bavareză a sosit marți la Suceava și a participat, miercuri dimineața, la Muzeul Bucovinei, la o întâlnire cu reprezentanți ai unor firme sucevene, dar și cu autorități și reprezentanți ai Camerelor de Comerț din județele Suceava și Botoșani, precum și din regiunea Cernăuți. În urma contactelor inițiate, marți și miercuri, Gheorghe Flutur a precizat că o firmă bavareză a mers deja să cunoască firma suceveană Assist, iar prorectorul USV, Mihai Dimian, a stabilit teme de cercetare comune împreună cu firme din Bavaria.

Vizita delegației oamenilor de afaceri germani a continuat la o firmă cu capital german din Gura Humorului, Osborn International, cu 155 de salariați, majoritatea fiind din această zonă. Reprezentantul Osborn a fost un bun ambasador al Bucovinei, având aprecieri la superlativ în ceea ce privește profesio­nalismul și seriozitatea forței de muncă care poate fi găsită în zonă, precum și ospitalitatea sucevenilor, alături de atracțiile turistice ale Bucovinei. „Salut prezența la această reușită întâlnire a oamenilor de afaceri din județul Botoșani și a reprezentanților firmelor din Regiunea Cernăuți. Putem vorbi așadar despre faptul că s-a discutat despre valorificarea potențialului unei zone de circa 2 milioane de locuitori. Este încă o garanție că aceste întâlniri și discuțiile de ieri și de astăzi (marți și miercuri, 16 și 17 octombrie – n.red.) de la Suceava se vor concretiza foarte curând în colaborări între firme germane și firme din județele Suceava și Botoșani sau din Regiunea Cernăuți”, a declarat, ieri, președintele Consi­liului Județean, care a ținut să puncteze și faptul că Suceava este prima destinație, în România, a delegației bavareze. (Dan PRICOPE)

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Catrina 18/10/2018 la ora 20:32 -

  Ce investitii sa aduca flutur cand el nu a facut nimica nimicuta toata viata lui ! Este un activist de partid,asa cum a fost si inainte de ’89 ,el a fost cu gripa ,el l’a facut presedinte pe Basescu,a adus-o pe Udrea la Suceava ce a luat fondurile pentru dezvoltare si le-a dus in Arges si Craiova,el ca ministru nu ajutat cu nimic Suceava ca judet decat ciolane pentru a se poate intoarce pe functia de sef de judet,el promite ce-i vine la gura ,este un fel de Vanghelie de Suceava,sa speram ca o sa aiba probleme cu sezutul si va pleca fortat la pensie…este timpul pentru schimbari si la noi,nu credeti ???

 2. AdrianRD 18/10/2018 la ora 12:12 -

  Nemtii ar trebui sa construiasca si ceva fabrici prin Suceava, nu doar supermarket-uri!

 3. bode 18/10/2018 la ora 10:59 -

  De peste 20 ani promite flutur ca aduce investitii in Suceava si dupa cum se vede nu a adus nimic doar ruinele fostelor societati industriale !!!
  Aceasta lipsa a societatilor industriale si a locurilor de munca a dus LA DEPOPULAREA MASIVA A ACESTOR MELEAGURI SI EVIDENT LA REDUCEREA DRASTICA A NIVELULUI DE DEZVOLTARE ECONOMICO-SOCIALA A LOCALITAILOR PANA LA DISPARITIA ACESTORA !!!!
  Este adevarat ca acest fenomen de debandada economica A DUS LA IMBOGATIREA PRIN MIJLOACE OBSCURE A UNOR PROFITORI pe care din pacate nu-i “chestioneaza ” nimeni !!!