O clinică din București care le invita pe sucevence într-un coafor amărât ca să le transforme în zâne buzate, închisă ieri de DSP

19/02/19 ora:7:27am

Un “salon de înfrumusețare” din Suceava este verificat de polițiști după ce a anunțat că va găzdui intervenții de chirurgie estetică. Se pare că respectivele intervenții urmau să fie efectuate de medici din București ai clinicii Swiss – EstetiX, clinica închisă ieri de DSP București. In cadrul ei ar fi operat și celebrul medic italian cu opt clase, Matteo Politi. Reprezentanții Colegiului Medicilor Suceava reclamă faptul că viața și sănătatea sucevencelor ar putea fi pusă în pericol. Plângerea penală a fost făcută de Colegiul Medicilor pe numele Clinicii Swiss – EstetiX din București, care își face reclamă prin intermediul coaforului Beauty Boutique din Suceava, cadrele medicale bucureștene promi­țând servicii de înfrumusețare cum ar fi mărirea buzelor cu acid hialuronic, lipoliză, “ștergerea” ridurilor și „terapia vampir”  

Polițiștilor suceveni le revine sarcina de a descâlci “ițele” unei povești despre frumusețe și înșelătorie, poveste care urma să se deruleze la un coafor din Suceava. Mai exact, reprezentanții Colegiului Medicilor Suceava au aflat că la un salon de înfrumusețare din oraș ar urma să aibă loc intervenții de chirurgie estetică, ce pot pune în pericol sănătatea clientelor și au depus în acest sens o plângere la Poliție. „Nerespectând regulile stricte de sterilitate și de manipulare a unor substanțe a căror periculozitate eu nu pot să o spun acum, în acest fel se pot declanșa niște afecțiuni grave. Nerespectând strict sterilitatea se pot transmite afecțiuni cum ar fi SIDA sau hepatita cu virus C, niște afecțiuni foarte grave, care duc în ultimă instanță, netratate, la deces și tratate, se amână decesul. (…) Doamna juristă a Colegiului a văzut reclama dumnealor pe internet și a citit ce ați citit și dumneavoastră acolo, câte proceduri fac, calendarul deplasărilor dumnealor, ba chiar a văzut că au mai fost încă o dată, prin decembrie, la Suceava. Noi n-am știut nimic și poate nici de data asta n-am fi știut. Văzând toate astea, am procedat conform legii. Colegiul Medicilor nu are în atribuții cercetare, nu este organ de cercetare penală. Bănuim că aici ar putea fi ceva de acest gen. Şi atunci am sesizat Poliția dându-le toate datele pe care le aveam și noi pentru a cerceta această practică ilegală”, a declarat președintele Colegiului Medicilor Suceava, doctorul Sorin Hîncu. Polițiștii suceveni au deschis un dosar penal pentru a stabili dacă angajații respectă sau nu legea în ceea ce privește efectuarea acelor intervenții medicale estetice într-un salon de înfrumusețare, și nu într-o clinică medicală sau un cabinet medical. „În baza unei sesizări făcute de Colegiul Medicilor Suceava, polițiștii suceveni, prin Serviciul Investigații Criminale, au demarat verificări cu privire la o reclamație împotriva unei firme din București, care în a doua parte a lunii februarie urmează să desfășoare anumite activități în domeniul cosmetic, dar și activități cu caracter medical la un salon de înfrumusețare de pe raza municipiului Suceava. Polițiștii suceveni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor efectua verificări pentru a stabili dacă sunt respectate condițiile de legalitate, iar dacă nu, să fie încadrate faptele din punct de vedere al răspunderii penale, urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef de poliție Ionuț Epureanu.

Plângerea penală a fost făcută de Colegiul Medicilor pe numele Clinicii Swiss – EstetiX din București, care își face reclamă prin intermediul coaforului Beauty Boutique din Suceava, cadrele medicale bucureștene promițând servicii medicale de înfrumusețare, cum ar fi mărirea buzelor cu acid hialuronic, lipoliză, „ștergerea” ridurilor și „terapia vampir”.

Clinica Swiss – EstetiX, închisă ieri de DSP București

În urma controalelor efectuate de către Di­recția de Sănătate Publică București la zece unități sanitare, o clinică medicală privată din Capitală a fost închisă, iar în cazul altor trei activitatea a fost suspendată. Totodată, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 72.200 de lei.

Inspectorii sanitari au constatat că în cazul a două dintre adresele la care figurau clinici nu se desfășura activitate medicală, una dintre unități fiind în reamenajare, iar în cadrul celeilalte desfășurându-se activități de import-export. Autoritățile nu au precizat numele clinicilor în cauză.

Potrivit «Libertatea», clinica închisă este taman Swiss EstetiX. Promovată intens, clinica era cunoscută drept una preferată de ve­dete, printre cei care o recomandau fiind Bianca Drăgușanu, Mi­­hai Mitoșeru, Loredana Chivu, Ana Maria Prodan, Julia Jianu. Sanitarii au declarat că acolo a lucrat si Matteo Politi, falsul medic italian care avea doar opt clase.

Controalele au fost declanșate după ce media a relatat pe larg cazul lui Matteo Politi/Matthew Mode, un italian cu opt clase care pre­tindea că este medic estetician. (Cristina RUŞTI)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. orest onofrei 19/02/2019 la ora 13:08 -

    cind esti prost/proasta doare rau
    si e vai si amar de curu’ tau

    Cind vezi ca ceva e recomandat de c***a aia de bianca Dragusanu, normal e sa ocolesti, nu sa te infingi sa ajungi operata de un baiat care parca masini prin Italia.