O cabană în care petreceau mai mulți tineri a luat foc la Mitocu Dragomirnei

19/06/17 ora:8:03am

Mai mulți tineri care se aflau la ziua unui coleg au trecut prin clipe de panică atunci când cabana în care petreceau a luat foc.  Incendiul a pornit de la sauna cabanei, aflată în curte, și s-a extins rapid la un perete și la acoperiș u tinerii au reușit să iasă singuri în curte

mitoc incendiu 1
In noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.38, militarii Detașamentului de Pompieri Suceava au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la cabana „Balta Tapului”, situată în comuna Mitocu Dragomirnei. Incendiul a izbucnit lângă o anexă, în care era amenajată o saună. Încălzirea acesteia se efectua de la exteriorul construcției, unde se afla gura de alimentare a unui cazan pe lemne. Cel mai probabil, de acolo a căzut jar sau scântei și a dus la aprinderea unor resturi de material lemnos aflat pe jos și în imediata apropiere. De la lemnul aprins, flăcările s-au propagat la acoperișul anexei, iar ulterior la clădirea cabanei.

mitoc incendiu 2Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Tinerii aflați în cabană în momentul izbucnirii focului, care sărbătoreau aniversarea unui coleg, au ieșit singuri până la sosirea pompierilor militari. Au ars circa un metru cub lemn de foc, acoperișul anexei pe 20 mp, exteriorul unui perete al cabanei pe 120 mp, aproximativ 100 mp din acoperișul clădirii, lambriul din două camere pe 80 mp, precum și materiale textile și obiecte de mobilier. O parte din pereții construcției s-au degradat la exterior. Prejudiciul a fost estimat de proprietar la 10.000 de euro. Incendiul a fost stins la ora 03.40, iar pompierii au salvat restul casei de vacanță, cu bunurile aferente. (D.Z.)