O aplicație funcțională pe Android și iOS pentru sesizări referitoare la diverse nereguli va fi disponibilă sucevenilor

11/07/19 ora:7:48am

În 40 de zile, în municipiul Suceava ar trebui să fie funcțională o aplicație care le va permite cetățenilor să facă reclamații/petiții/sesizări on-line. Practic, aplicația Suceava-Alert prin care sucevenii vor putea semnala problemele din municipiu, va fi disponibilă de la finele lunii august sau, cel târziu, din toamna acestui an.

Viceprimarul Lucian Harșovschi spune că aplicația „Suceava alert” va fi structurată pe capitole. O firmă din județul Bihor lucrează deja la această aplicație, valoarea contractului fiind de 15.000 de lei. În prezent, cetățenii obișnuiesc să-și scrie nemulțumirile pe rețelele de socializare și nu toate ajung la cunoștința autorităților deoarece imaginea odată postată pe internet este suficientă, în opinia celor care fac poza și o încarcă pe rețelele de socializare, și de aceea Primăria nu mai este sesizată cu privire la această situație.

Aplicație Suceava-Alert va fi atât pentru sistemele de operarea Android cât și pentru iOS iar sucevenii, după ce o vor instala pe telefoanele mobile, vor putea transmite sesizări Primăriei și o­peratorilor serviciilor publice locale. Pentru a face reclamația on-line cetățenii nu se vor putea ascunde în spatele anonimatului, pentru că vor trebui să-și dea datele personale ca să poată accesa aplicația. (D.P.)