Wednesday , April 24 2024

Numărul real al copiilor neimunizați împotriva rujeolei, mult mai mare decât cel estimat inițial

Din cauza unor diferențe apărute între statistica furnizată de Direcția pentru Evidența Persoanelor și situația prezentată de medicii de familie, încă nu se cunoaște numărul real al copiilor neimunizați împotriva rujeole. Intre baza de date prezentată de Direcția pentru Evidența Persoanelor și situația copiilor înscriși la  medici de  familie , există o diferență de 8.380  de copii de vârsta vaccinării – 9 luni-9 ani

 

prefectura - rujeolatn

În contextul campaniei naționale de imunizare împotriva rujeolei, ieri 24 iulie,  la Prefectura Suceava, s-a desfășurat  prima întâlnire a grupului  de lucru mixt care are rolul de a evalua principalele nevoi ale comunităților de romi și de a aplica  programe de sprijinire. Grupul mixt a fost reorganizat prin  ordin al Prefectului de Suceava,  Mirela Adomnicăi, ordin emis tot luni 24 iulie, la solicitarea Asociația Partida Romilor “Pro Europa”.

Întrucât între baza de date prezentată de Direcția pentru Evidența Persoanelor și situația copiilor înscriși la  medici de  familie , există o diferență de 8.380  de copii de vârsta vaccinării – 9 luni-9 ani,  Prefectura Suceava  a solicitat Direcției pentru Evidența Persoanelor să  stabilească repartizarea  acestor copii pe unități administrativ  teritoriale. “Noi vom solicita primăriilor să verifice, împreună cu medicii de familie, care  este situația acelor copii,  iar în condițiile în care nu sunt vaccinați să organizăm o campanie de informare   cu privire la importanța vaccinării împotriva rujeolei, campanie pe care o vom derula  implicând instituții, ONG-uri. Nu există o astfel de statistică nici la nivel județean, nici național, până acum nu s-au solicitat evidențe,  nu s-au făcut suprapuneri de baze de date  pentru   a vedea situația exactă a copiilor nevaccinați.   Dorim să cunoaștem dimensiunea problemei, iar  în funcție de numărul copiilor neimunizați rezultat și cauzele care au determinat nevaccinarea să ne stabilim strategia”, a declarat prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi.

Din Grupul de lucru mixt menționat fac parte prefectul Sucevei, Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, reprezentanți ai Biroului Județean pentru romi, Biroul Regional al Agenției Naționale pentru romi, reprezentanți ai serviciilor deconcentrate: Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului,  Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor, Inspectoratul de Jandarmi, Direcția Județeană pentru Tineret și Tineret,  Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava, Inspectoratul teritorial de muncă, Casa de Asigurări de Sănătate. (A.I.)

Vezi si

Grav accident pe E85, la Pătrăuți. Două persoane au fost rănite

Marți seara, în jurul orei 21.00, pe E 85, în localitatea Pătrăuți, a avut loc …