Număr record de prezentări la medic din cauza răcelilor, în ultima săptămâna

reportersite
3/12/19 ora:7:14am

Aproape 2.500 de suceveni au avut nevoie de asistență medicală, fiind diagnosticați cu viroze și pneumonii 

Temperaturile atmosferice sunt din ce în ce mai scăzute, iar medicii se așteaptă la un număr tot mai mare de suceveni cu viroze, penumonii și nu exclud și cazurile de gripă. Dat fiind că sezonul de gripă se estimează că va dura până la finalul lunii martie și chiar începutul lunii aprilie, specialiștii recomandă vaccinarea ca cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu virusurile gripale. De asemenea, măsurile de igienă personală, cum ar fi spălarea cu apă și săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse și respectarea unui regim de viață sănătos – alimentație bazată pe legume și fructe, odihnă și mișcare – sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvi­rilor prin afecțiuni respiratorii, și în special prin gripă. O altă modalitate de a preveni răspândirea virusului gripal este  izolarea la domiciliu în cazul diagnosticării cu gripă și evitarea contactului cu alte persoane.

În ultimele șapte zile, numărul sucevenilor care au avut nevoie de asistență medicală din cauza virozelor și pneumoniilor a fost cel mai mare, din acest sezon. aproape 2.500. Mai exact, numărul celor diagnosticați cu viroze respiratorii și pneumonii a ajuns la 2.417 cazuri, în creștere față de săptămâna precedentă. Astfel, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 2.026 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, respectiv 601 cazuri, apoi la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani cu 466 de cazuri, iar printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani, cu 394 de cazuri de îmbolnăviri. În acest clasament urmează copiii nou-născuți cu vârsta de până într-un an, cu 225 de îmbolnărivi. Printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani au fost 212 cazuri, categorie urmată de cei cu vârsta de peste 65 de ani, cu 128 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 33 au fost internați pentru tratament de specialitate.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 391 de cazuri de preumonii, 102 pacienți necesitând spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 80, s-au înregistrat în rândul copiiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, și anume 80 de cazuri, iar în rândul sucevenilor cu vârsta de peste 65 de ani, au fost 75 de cazuri. Printre persoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani au fost 74 de cazuri de pneumonii, iar printre copiii cu vârsta între doi și patru ani au fost 70 de cazuri de pneumonii. 64 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani s-au îmbolnăvit tot în ultima săptămână, la care se adaugă 28 de cazuri diagnosticate la nou-născuți, cu vârsta de până într-un an. (Cristina RUŞTI)