Wednesday , April 24 2024

Nu mai e bolnavior. Gheorghe Lazăr îşi va depune candidatura pentru încă un mandat în fruntea ISJ

Perioada de înscriere la concursul pentru inspectori şcolari generali este cuprinsă între 29 iunie şi 12 iulie a.c. Cel de-al doilea concurs organizat de MECS pentru a ocupa posturile vacante din inspectoratele şcolare se va desfăşura între 27 iulie şi 7 august a.c.. Până în prezent, nu a fost depus niciun dosar de înscriere la concurs.  Gheorghe Lazăr a anunţat oficial că doreşte să rămână în fotoliul de inspector general. Virginel Iordache, actualul director al Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, a declarat că săptămâna ce vine va hotărî dacă va participa sau nu la cel de-al doilea concurs organizat de MECS 

 gheorghe_lazar_isj_suceava [800x600]


Gheorghe Lazăr a anunţat oficial că îşi va depune dosarul pentru concursul de inspector general ce se va desfăşura între 27 iulie şi 7 august la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice. Amintim că la concursul organizat de MECS în luna martie a.c., Gheorghe Lazăr, deşi s-a înscris, nu a participat din cauze medicale. Inspectorul general adjunct din fruntea Inspectoratului Scolar Suceava declarând la vremea respectivă că o răceală puternică l-a ţintuit la pat, fapt ce nu i-a permis participarea la concurs. Curios, acelaşi lucru s-a intamplat cu mai mulţi inspectori generali din tara, toti insa fiind numiti in functie de PSD. Pentru a reprezenta învăţământul sucevean, la primul concurs organizat de MECS, s-a înscris şi directorul Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, Virginel Iordache, care nu a promovat atunci din lipsa câtorva sutimi.
Potrivit calendarului de desfăşurare al concursului de inspector şcolar general, perioada de înscriere a început în data de 29 iunie şi se va finaliza în data de 12 iulie a.c., după care vor începe probele de concurs.
“Da îmi voi depune dosarul de înscriere, dar după finalizarea examenelor din şcoli. Suntem într-o perioadă foarte importantă, iar soluţionarea în condiţii bune este necesară, ulterior facem şi celelalte lucruri”, a declarat Gheorghe Lazăr, inspector general în cadrul ISJ Suceava.
Lazăr a mai precizat că s-a pregătit şi până acum, însă trebuie să se pregătească şi de acum până la momentul susţinerii concursului şi nu numai.
“Tot timpul este ceva nou, iar noi trebuie să fim în pas cu noutatea. In fapt, cadrele didactice trebuie să înveţe toată viaţa”, a mai spus Gheorghe Lazăr.
Menţionăm că Gheorghe Lazăr ocupă fotoliul de inspector şcolar general încă din luna mai a anului 2012, când a fost numit inspector general prin delegaţie în interesul învăţământului.
De cealaltă parte, Virginel Iordache, actualul director al Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, a declarat că săptămâna ce vine va hotărî dacă va participa sau nu la cel de-al doilea concurs organizat de MECS.
“In următoarea săptămână o să decid dacă mă înscriu sau nu”, a declarat Virginel Iordache.
Precizăm că Virginel Iordache, actualul director al Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava s-a prezentat la concursul organizat la sediul MECS în luna martie, însă, pentru doar 20 de sutimi în minuns la proba interviului a fost declarat respins.
Potrivit reprezentanţilor ISJ Suceava, până în prezent, nu a fost depus niciun dosar de înscriere la acest concurs.
Conform ISJ Suceava, concursul are trei probe, după cum urmează: evaluarea curricumului vitae (CV), susţinerea, în 30 de minute, a unui test grilă, utilizând calculatorul şi susţinerea interviului în faţa comisiei de concurs. Punctajul maxim pentru fiecare probă este 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este 35 de puncte.
La concurs poate candida personalul didactic care îndeplineşte următoarele condiţii: este membru al corpului naţional de experţi în managementul educţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior, cu diplomă de licenţă, este personal didactic titular în învăţământ şi are gradul didactic I sau titlul ştiinţific de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, iar la data concursului nu a împlinit vârsta standard de pensionare.
Metodologia de concurs, bibliografia de concurs, modelul de curriculum vitae, declaraţia pe propria răspundere, fişele de evaluare a probelor, fişa postului şi documentele necesare înscrierii la concurs se afişează atât la sediul MECS, cât şi la sediul fiecărui inspectorat şcolar. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …