Nouă “ștefaniști” vor reprezenta județul la Olimpiada Națională de Matematică

22/04/19 ora:5:00am

Lotul sucevean este compus din 16 elevi. Olimpiada Națională de Matematică are loc zilele acestea, la Hunedoara

Nouă elevi de la Colegiul Național “Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava, fac parte din lotul județean pentru Olimpiada Națională de matematică. Este vorba despre elevii Laslău Antonio, Luca Laslău și Ştefan Hău, ambii în clasa a VI-a, și pregătiți de către profesoara Raluca Alexa. Din clasele liceale, s-au calificat elevii  Bogdan Rusu și Eduard Dumitrescul, din clasa a IX-a, pregătiți de profesorul Dan Popescu, elevii Andrei Airinei și David Turtureanu, ambii în clasa clasa a X-a, îndrumați de profesorul Marius Marchitan, elevii Paul Rebenciuc și Daniel Todașcă din clasa clasa a XI-a, avândprofesor îndrumător pe Mara Moroșan, și Ştefan Verciuc, elev în clasa a XII-a, pregătit de profesorul Constantin Scutaru. De menționat că doar Colegiul Național “Ştefan cel Mare” are reprezentanți la faza județeană, din rândul liceenilor.

Din lotul județean sucevean fac parte și Rareș Poenaru, elev în clasa a V-a, la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” din municipiul Suceava,pregătit de către profesoara Veronica Petrasciuc, eleva Magda Popa, din clasa a VI-a, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”din municipiul Rădăuți, pregătită de profesorul Ana Popa, Iulia Carp, elevă în clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială nr.4  din Vatra Dornei, pregătită de profesoara Silvia Nisioi, Ştefana Bărîlă, elevă în clasa a VI-a, la Şcoala Gimnazială nr.3 din Suceava, profesor îndrumător Adrian Vieriu. La această olimpiadă participă și Paul Burcă, elev în clasa a VII-a, la Şcoala Gimnazială nr.1 din Vatra Dornei, pregătită de profesoara Antoneta Gătej, eleva Maria Popa din clasa a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială nr.4 din Vatra Dornei, pregătită de profesoara Silvia Nisioi Silvica și Şerban Orza, elev în clasa a VIII-a, la Şcoala Gimnazială nr.3 din municipiul Suceava, profesor îndrumător al acestuia, fiind Adrian Vieriu.

Olimpicii suceveni sunt însoțiți la Hunedoara, unde se desfășoară faza națională a acestei competiții școlare, de către profesoara Raluca Alexa, de la Colegiul Național “Ştefan cel Mare” și de către profesoara Dorina Cionca, de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” din Suceava. Faza Națională a Olimpiadei de Matematică a debutat astăzi și se va încheia joi, de 25 aprilie, cu festivitatea de premiere. (Cristina RUŞTI)