Nemulţumiţi de activitatea poliţiştilor, oamenii din Scheia vor să patruleze prin comună

24/03/18 ora:8:57am

Locuitorii din Scheia speră că în acest fel vor stopa seria interminabilă de furturi comise în comună de rromii minori. Incepând de săptămâna viitoare, la sediul Primăriei se va întocmi o listă a voluntarilor care vor patrula pe străzile din localitatescheia intalnire andriciuc

Ieri după-amiază, reprezentanţi ai cetăţenilor din comuna Scheia s-au întâlnit din nou cu autorităţile locale pentru a găsi, în cele din urmă, o soluţie în ceea ce priveşte furturile din locuinţe, maşini şi curţi comise de rromii minori din familiile aciuate pe dealul din localitate. La întâl­nire au luat parte primarul comunei, Vasile Andriciuc, viceprimarul Ilie Cojoc, un reprezentant al Poliţiei comunale Scheia, Constantin Bîrlă­­dianu, şi şeful Poliţiei Locale Scheia, Constantin Pîţu.

“Sunt multe probleme care trebuie rezolvate punctual. Acum două zile am făcut un aşa-zis recen­sământ printre cetăţenii de etnie rromă, împreună cu repre­zentanţi ai Poliţiei şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi vom încerca să le monitorizăm activitatea, mai ales a copiilor”, a declarat primarul comunei Vasile Andriciuc.

Din datele statistice ale poliţiş­tilor reiese că numărul furturilor raportate de la începutul acestui an a scăzut la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. In perioada ianuarie-martie 2017 au fost raportate 47 de furturi, iar în prezent numărul acestora este de 22.

Totuşi, aceste cifre nu au fost convingătoare pentru şcheieni, care s-au hotărât ca pe bază de voluntariat să patruleze prin comună, iar în cazul în care ceva suspect le atra­ge atenţia să sune la 112, iniţiativă apre­­ciată de reprezentanţii Poliţiei prezenţi la întâlnire. “Consider că implicarea cetăţe­nilor este foarte importantă. Ar trebui o colaborare foarte strânsă între noi, ca re­pre­zentanţi ai Po­liţiei, cetăţeni şi Pri­mă­rie”, a menţionat Constantin Bîr­lădianu.

Incepând de săptămâna viitoare, la sediul Primăriei Scheia se va în­­­tocmi o listă a voluntarilor care vor patrula pe străzile din comună.

Reamintim că întâlnirea de ieri a fost o urmare a protestului cetă­ţenilor din comună de săptămâna trecută, când aceştia i-au acuzat pe reprezentanţii Primăriei că îi protejează pe răufăcători. (O.S.)

 

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. viorel 25/03/2018 la ora 10:44 -

    Primarul Andriciuc nu face nimic in comună și pe rromi îi folosește în alegeri!!!

  2. marcu 24/03/2018 la ora 20:58 -

    Da bravo! contribuabilii o sa patruleze prin Scheia si europolitistii o sa faca greva pentru salarii mai mari. Rusine.

  3. Raspopitul 24/03/2018 la ora 12:08 -

    Tiganul nu intelege de vorba buna, ci numai de par.Asa ca, cetatenii trebuie sa-si apere familiile si casele.Nesimtirea nu are limite la tigani si de aceea comunitatea trebuie sa-i puna la punct, daca vor sa aiba liniste.