Nemulţumiri la PDL Suceava în privinţa persoanei care va dirija campania electorală

25/04/14 ora:10:32am

Iuri gagarin [800x600] Iuri Gagarin Costache, fost şef de cabinet al lui Orest Onofrei în vremea cât a fost acesta prefect, se va ocupa din nou de campania electorală a pedeliştilor suceveni. Costache a mai coordonat în trecut campanii ale PDL Suceava şi mai mulţi şefi de organizaţii îi reproşează acum că metodele sale au dat “chix” de multe ori şi că a existat o neconcordanţă uriaşă între sumele investite în materialele electorale şi calitatea acestora

O mare parte dintre şefii de organizaţii PDL din judeţ şi-au exprimat zilele trecute nemulţumirea pentru faptul că, la nivel de judeţ, campania electorală a partidului va fi dirijată de ieşeanul Iuri Gagarin Costache, persoană care a condus ultimele campanii ale portocaliilor suceveni.
Liderii din judeţ au reproşat conducerii judeţene a PDL că au acceptat din nou ca această persoană să se ocupe de imaginea partidului şi să stabilească strategiile de campanie, în pofida rezultatelor modeste din ultimele alegeri. Mai mulţi şefi de organizaţii au reamintit faptul că multe dintre materialele electorale concepute de Iuri Gagarin Costache pentru alegerile locale desfăşurate în primăvara lui 2012 au fost de-a dreptul nefericite, contribuind la dezastrul PDL Suceava în acele alegeri. De asemenea, s-a readus în discuţie acum modul în care Costache prezenta în preziua alegerilor diverse rezultate ale unor sondaje realizate de el care-l dădeau câştigător la Consiliul Judeţean pe Gheorghe Flutur, cu vreo 20 de procente peste contracandidaţii săi. Că realitatea a stat cu totul altfel decât o “sondase” Iuri Gagarin Costache s-a văzut pe 11 iunie 2012, la deschiderea urnelor. Se pare că pedeliştii suceveni îi reproşează şi acum aceluiaşi Costache faptul că, tot în 2012, a dirijat campania electorală a primarului Ion Lungu de aşa manieră încât i-a redus acestuia scorul electoral cu mult peste orice estimări. Pe lângă toate aceste situaţii din vara lui 2012, se pare că şi pentru restul campaniilor pedeliste pe care le-a dirijat Costache în Suceava liderii partidului au de făcut mai multe reproşuri. Amintind constant de metodele depăşite folosite în aceste campanii, majoritatea reproşurilor acestora se referă şi la sumele mari investite în materiale electorale modeste, de o calitate discutabilă, care nu ar fi reflectat nici pe departe banii plătiţi.
Pe lângă serviciile electorale făcute PDL Suceava, Iuri Gagarin Costache, în vârstă de 52 de ani, a ocupat o vreme şi o funcţie plătită din bani publici, el fiind numit în ianuarie 2005 director de cabinet al prefectului Orest Onofrei. A fost înlocuit din acest post în 2008, când s-a implicat din nou în campaniile electorale ale PDL Suceava. Cât nu-i sfătuieşte pe pedeliştii suceveni cum să-şi facă o imagine cât mai bună şi mai scumpă, Iuri Gagarin Costache administrează un fond locativ format din nouă apartamente şi două spaţii comerciale în Iaşi. (O.S.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. cosmonautul 25/04/2014 la ora 11:32 -

    Costache este un interlop din Iasi. In sfarsit s-au trezit fraierii.