Thursday , April 25 2024

Nechifor îl acuză pe Flutur că nu a ales un traseu bun pentru şoseaua de centură

nechifor 19 sept 2013

Potrivit celor afirmate de Cătălin Nechifor, tronsonul 1 al rutei ocolitoare nu ar fi trebuit să treacă prin faţa mănăstirii Hagigadar, din cauza configuraţiei terenului pentru care sunt necesare lucrări de consolidare foarte mari şi care au crescut spectaculos costurile

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, l-a acuzat, ieri, în conferinţă de presă, pe predecesorul său în funcţie, senatorul PDL Gheorghe Flutur, că nu a fost ales un traseu optim pentru ruta ocolitoare 1 a municipiului reşedinţă de judeţ. Potrivit celor afirmate de Cătălin Nechifor, cel puţin în ceea ce priveşte tronsonul 1 al rutei ocolitoare nu ar fi trebuit să treacă prin faţa mănăstirii Hagigadar, din cauza configuraţiei terenului pentru care sunt necesare lucrări de consolidare foarte mari şi care cresc spectaculos costurile.
Reamintim că soseaua de centură 1 a Sucevei are trei tronsoane, primul fiind între intersecţia cu DN 2 spre Fălticeni şi până la intersecţia cu drumul judeţean ce duce spre Moara, al doilea fiind până la intersecţia cu DN 17, pe teritoriul comunei Scheia iar al treilea trece peste râul Suceava şi ajunge până la intersecţia cu DN 2, pe teritoriul comunei Pătrăuţi.
Proiectul primei rute ocolitoare a Sucevei a fost iniţiat de Primăria municipiului Suceava în primul mandat de primar al lui Ion Lungu iar finanţarea a fost obţinută în ultima parte a mandatului Guvernului Tăriceanu II. Deşi Consiliul Judeţean nu are nicio legătură cu această investiţie, administraţia judeţeană suceveană a vrut să se implice mereu, lucru care de altfel l-au şi făcut atât Gheorghe Flutur, cât şi Cătălin Nechifor.
Lucrările au demarat în perioada Guvernului Boc I, când PSD era în coabitare cu PDL şi, cu unele dificultăţi generate ba de atragerea de fonduri guvernamentale, ba de exproprieri, au continuat până în mai 2012. La aceea vreme erau finalizate în proporţie de 74%, dar finanţarea a fost blocată şi reluată abia anul acesta când autorităţile judeţene avansau posibilitatea terminării integrale a rutei ocolitoare. Ulterior, optimismul a fost temperat şi se vorbea doar despre tronsonul III, până pe data de 15 august, ulterior pe data de 15 septembrie, pentru ca acum să rămână la mila Domnului şi a vreunui domn de la Guvern responsabil cu alocări de fonduri.
Constrcutorul se plânge că nu a primit fonduri şi nici nu a putut împrumuta bani de la o bancă pentru a-şi acoperi cheltuielile până ce sumele vor fi date de Guvern. Totuşi, termenele de plată scadente prevăzute în contract sunt generoase, ajungând chiar la 90 de zile de la emiterea facturii. Ieri, Cătălin Nechifor a declarat că uunele plăţi s-au făcut în cursul zilei de vineri, din informaţiile pe care le-a primit, dar nu a putut preciza exact despre ce sumă este vorba. (D.P.)

Vezi si

O nouă sesiune de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, care a scos la concurs 350 de locuri

Data limită de înscriere a candidaților este 14 mai a.c., iar dosarele pot fi depuse …

One comment

  1. Din surse f. autorizate spun ca este o mare dezinformare, s-au sistat platile imediat dupa vizita d-lui PONTE V. la Suceava. Constructorul si-a luat oamenii si utilajele de pe santier dar nu se sufla un cuvant despre situatia reala : lipsa banilor sau taierea fondurilor din ratiuni cunoscute f. bine d-lui NECHIFOR !