Municipiul Suceava nu va introduce în 2018 o taxă hotelieră

14/11/17 ora:8:42am

Anunțul a fost făcut ieri de edilul sucevean, care a explicat că astfel se dorește încurajarea deținătorilor de hoteluri și pensiuni să se dezvolte și să poată asigura în timp un număr tot mai mare de spații de cazare  lungu ion conferinta de presa 8 nov 2017

Primarul Ion Lungu a anunțat ieri că în municipiul Suceava nu va fi introdusă, cel puțin în anul 2018, o taxă hotelieră în ideea de a încuraja deținătorii de hoteluri și pensiuni să se dezvolte și să poată asigura în timp un număr tot mai mare de spații de cazare.

Reprezentanții administrației locale și județene vor participa în această săptămână la festivitatea de premiere a Destinațiilor EDEN, unde municipiul Suceava va primi premiul pentru Destinație Europeană de Excelență.

“Lucrăm la fundamentarea bugetului pentru anul 2018. Vrem să ne ținem de cuvânt. Deși avem posibilitatea să punem o taxă hotelieră, nu o vom pune în acest an, tocmai pentru a încuraja cât de cât agențiile de turism și pe cei care au hoteluri sau spații de cazare, pentru că și la această gală a Asociației Municipiilor din România am fost nominalizați la categoria Turism într-o companie foarte selectă, cu Sibiul și Cluj-Napoca. Sigur, a câștigat în cele din urmă Sibiul, dar suntem pe un trend bun și trebuie să exploatăm la maximum și această ramură care este dezvoltată mai mult în Bucovina, în județ și de anul trecut, ca urmare a finalizării unor investiții în Suceava, se simte o creștere a numărului de turiști în municipiul nostru și trebuie să facem tot ce este posibil ca acest număr să fie în creștere anul viitor. Avem suficiente argumente, având în vedere faptul că vom avea și foarte multe evenimente de natură culturală în Anul Centenar 2018, pe care le facem împreună cu CJ. Capitala județului este Suceava, sediul administrativ este Suceava, kilometrul zero, Palatul Administrativ este pe teritoriul municipiului. Cred că trebuie să ducem o luptă comună pentru a promova și a pune acolo unde trebuie municipiul Suceava din punct de vedere al turismului”, a declarat ieri primarul Ion Lungu.

Una dintre cele mai importante oportunități de promovare pentru municipiu este, pe lângă numeroasele evenimente organizate, și faptul că Suceava a fost desemnată Destinație Europeană de Excelență, recunoaștere din care se va putea dezvolta o puternică latură turistică a municipiului, edilul sucevean arătând că municipiul nostru va fi bine reprezentat și puternic promovat la Târgul de Turism ce va avea loc în această săptămână la Romexpo.

 

Ca umare a acordării titlului de Destinație Europeană de Excelență, municipiul Suceava va beneficia de numeroase facilități din partea Mi­nisterului Turismului și a Comisiei Europene. (Alexandra IONICA)