Saturday , April 20 2024

Multe bunătăți, mere, bere de casă, must și muzică populară, în acest week-end la Târgul de Toamnă “Produs în Bucovina”

Vineri, la deschiderea târgului, în parcarea Iulius Mall, președintele CJ Suceava a acordat mai multe distincții «Meritul Bucovinei» celor care au contribuit la promovarea zonei, a produselor, tradițiilor și meșteșugurilor: Ioan Baciu, de la Federația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice, președintele Asociației pentru Turism Bucovina, Constantin Chetraru, precum și reprezentantul Asociației Meșterilor Populari din Bucovina, Constantin Florin Cramariuc, actualul președinte al Asociației Produs în Bucovina, Gabriel Lemnariu, precum și predecesorii săi, Alexandru Scheul și Cristina Dumitrescu. Aceeași distincție a fost acordată și primarului Sucevei, iar dialogul spumos între șefii administrațiilor locală și județeană merită reprodus: „Nu știam că vin la «Surprize surprize»”, a spus Ion Lungu. „Da. Nici eu nu sunt Andreea Marin”, i-a răspuns Gheorghe Flutur. Sucevenii sunt așteptați sâmbătă și duminică să guste și să cumpere bunătăți tradiționale ale producătorilor locali, preparate din carne, lactate, produse de patiserie, bere de casă, must, murături, miere de albine, bunătăți gătite pe loc și mâncăruri specifice etniilor din județ u concertele de muzică populară vor completa un week-end reușit pentru toată familia 

Ieri a avut loc deschiderea Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” – ediția a noua, eveniment organizat la Iulius Mall și care se întinde pe tot sfârșitul de săptămână. Sucevenii sunt invitați să se bucure de bunătăți tradiționale, produse din recolta acestui an, precum și de multă distracție, copiii putând participa la ateliere de creație, iar pasionații de obiecte handmade la un târg tematic.

La deschiderea de ieri a Târgului de Toamnă – făcută în acorduri de fanfară -, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a acordat mai multe distincții „Meritul Bucovinei” și a precizat că în Anul Centenar dorește să acorde această distincție celor care au contribuit la dezvoltarea Asociației Produs în Bucovina, precum și mai multor personalități care au avut un aport important la promovarea Bucovinei, a produselor, tradițiilor și meșteșugurilor. Astfel, cei cărora Gheorghe Flutur le-a acordat „Meritul Bucovinei” sunt: Ioan Baciu, de la Federația Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice, președintele Asociației pentru Turism Bucovina, Constantin Chetraru, precum și reprezentantul Asociației Meșterilor Populari din Bucovina, Constantin Florin Cramariuc, actualului președinte al Asociației Produs în Bucovina, Gabriel Lemnariu, precum și predecesorii săi Alexandru Scheul și Cristina Dumitrescu, nefiind uitat nici primarul Sucevei, Ion Lungu.

„Pentru că suntem colegi de cursă lungă și pentru că am organizat evenimentele împreună, «Meritul Bucovinei» îl primește primarul Sucevei, Ion Lungu. Vă acordăm această distincție pentru ceea ce faceți pentru promovarea acestui colț minunat de țară”, i s-a adresat Flutur primarului Ion lungu. Luat prin surprindere de anunțul făcut de Gheorghe Flutur, primarul Sucevei a ținut să precizeze că primirea distincției a fost o surpriză pentru el. „Nu știam că vin la «Surprize surprize»”, a spus Ion Lungu. „Da. Nici eu nu sunt Andreea Marin”, i-a răspuns Gheorghe Flutur.

„Ca șef al administrației județene, Consiliul Județean Suceava mi-a dat această împuternicire să acord o serie de distincții unor oameni. Şi aici, pe scena Târgului Produs în Bucovina, nu pot să încep târgul fără să le mulțumesc tuturor producătorilor de la Asociația Produs în Bucovina. Am fost cu voi la Viena în această primăvară și impresia pe care ați lăsat-o voi, cei de la Asociația Produs în Bucovina, a fost extraordinară. Primarul Vienei spunea că vrea să deschidă magazine cu produse din Bucovina. Şi mă bucur că sunt deja tratative să deschideți magazine, să vindeți aceste produse și în altă parte. Iar faptul că a crescut numărul de turiști în Suceava în ultimii ani se datorează și dumneavoastră. Pentru că tabloul frumos al acestei zone este și pentru că existați dumneavoastră. De aceea încep acest târg de toamnă cu mulțumiri adresate dumneavoastră”, a spus Gheorghe Flutur.

Până duminică, 21 octombrie 2018, în parcarea Iulius Mall Suceava se reinstalează Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina”. Pofticioșii se vor delecta cu produse tradiționale proaspete, direct de la producător, care să le îmbogățească proviziile din cămară, dar și cu bunătăți ce pot fi savurate la târg. Expozanții se vor întrece în preparate din carne realizate după rețete strămoșești, sortimente variate de produse lactate, specialități de panificație și patiserie, bere de casă, must, sucuri naturale, fructe de sezon, miere de albine și produse apicole, legume, murături și multe altele. Gurmanzii pasionați de bucătăria românească vor putea gusta preparate delicioase, gătite la ceaun sau la grătar, însă vizitatorii vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor din Bucovina. Pe lângă produsele tradiționale și specialitățile culinare, vizitatorii vor fi încântați cu spectacole susținute de interpreți și formații folclorice. Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” este organizat de Asociația Produs în Bucovina, Asociația Centrul Cultural Bucovina, Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei, Direcția Silvică Suceava și Iulius Mall.

Programul spectacolelor susținute în acest week-end la Târgul “Produs în Bucovina

Sâmbătă, 20 octombrie 2018, începând cu ora 13.00

– Fanfara „Buninți” – Mihoveni

– Formația de dansuri „Izvorașul” – Liteni

– Fanfara „Buninți” – Mihoveni

– interpreți ai cântecului popular din județ

– Grupul folcloric „Străjerii” – Dolheștii Mici

– Fanfara „Buninți” – Mihoveni

– Formația de dansuri ucrainene „Cervona Kalena” – Negostina

– Grupul vocal-instrumental „Ciobănașul” – Dolhasca

– Ansamblul polonez „Mica Poiană” – Poiana Micului

– Fanfara „Buninți” – Mihoveni

– Formația de dansuri „Mănăstirenii” – Mănăstirea Humorului

– Ansamblul folcloric „Pădurețul” – Cacica

– interpreți ai cântecului popular din județ

Duminică, 21 octombrie 2018, începând cu ora ora 13.00

– Fanfara „Stamate” – Fîntînele

– Ansamblul folcloric „Cetina” – Vama

– Formația de dansuri ucrainene „Kozaciok” – Bălcăuți

– Ansamblul folcloric „Dor bucovinean” – Botoșana

– Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” – Suceava

– Grup vocal-instrumental „Piatra șoimului” – Câmpulung Moldovenesc

– Formația de dansuri „Plaiurile Pojorâtei” – Pojorâta

– Grupul vocal-instrumental „Dor bucovinean” – Siret

– Ansamblul folcloric „Arcanul” – Fundu Moldovei

– interpreți ai cântecului popular din județ. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …