Motociclist de 16 ani băut, rănit grav după ce s-a izbit într-o mașină oprită, la Vicovu de Sus

21/08/19 ora:9:12am

Autoturismul Mercedes oprise pentru a vira dreapta, iar motociclistul, cu 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără permis, a intrat cu viteză cu motocicleta Aprilia în mașină. Conducătorul motocicletei, un tânăr de 16 ani, a fost transferat imediat de la Spitalul Municipal Rădăuți la Spitalul Județean, unde a fost diagnosticat cu TCC prin accident rutier, contuzie toracică și contuzie membre inferioare

Luni, 19 august, în jurul orei 20:10, Emanuel C., de 16 ani, din orașul Vicovu de Sus, conducea un moped marca APRILIA, neînmatriculat, fără a deține permis de conducere, pe strada Ştefan cel Mare, pe direcția Putna – Vicovu de Jos, când a intrat în coliziune cu autoturismul Mercedes-Benz înmatriculat în Regatul Unit, ce era oprit pe partea carosabilă, cu intenția de a vira dreapta la intersecția cu strada Sfântul Andrei și la volanul căruia se afla Sebastian-Alexandru B., de 21 de ani, din orașul Vicovu de Sus.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, fiind transportat apoi la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-a fost recoltată o probă biologică de sânge. Întrucât a rezultat rănirea motociclistului, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, fiind transferat imediat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu „TCC prin accident rutier, contuzie toracică, contuzie membre inferioare”. Emanuel C. a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, apoi i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au deschis dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul neînmatriculat”. (O.S.)