Wednesday , April 24 2024

Minunea pensionarului Lazăr: a pierdut două concursuri şi rămâne şef la ISJ

Deşi a pierdut a doua oară concursul pentru post, inspectorul general în funcţie al ISJ, Gheorghe Lazăr, aflat la vârsta pensionării, va asigura conducerea Inspectoratului Scolar Judeţean până pe 31 august, iar, dacă după aceea nu va fi desemnat un alt şef al învăţământului sucevean, Lazăr îşi va putea continua, cu avizul Ministerului Educaţiei, cariera de inspector general până la organizarea unui nou concurs 

 gheorghe_lazar_isj_suceava [800x600]


Până la sfârşitul lunii august, când va fi epuizată delegaţia profesorului Gheorghe Lazăr ca inspector general al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, dânsul va conduce, cel puţin pe hârtie, destinele acestei instituţii.
Foarte probabil pe parcursul lunii august, Gheorghe Lazăr va fi în concediu de odihnă, iar activităţile cele mai importante ale ISJ Suceava, din partea a doua a verii – a doua sesiune a exa-menului de Bacalaureat, etapele de înscriere în unităţile de învăţământ de la cele preşcolare până la cele profesionale şi liceale vor fi gestionate inpectorii generali adjuncţi. Cristina Teodorovici, inspector general adjunct al ISJ Suceava a declarat că nu comentează rezultatele examenului de la Bucureşti, dar a garantat că toate activităţile care vor fi supervizate de către ISJ Suceava din această vară vor fi organizate conform prevederilor legale. Cristina Teodorovici a mai spus că nu are date oficiale despre rezultatul concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector general al ISJ Suceava, acestea urmând a fi publicate oficial în data de 7 august a.c., dar a garantat că toate activităţile inspectoratului se vor desfăşura conform programului.
Nici inspectorul general în funcţie, Gheorghe Lazăr şi nici contracandidatul său principal, Virginel Iordache nu au fost dispuşi să răspundă apelurilor telefonice venite din partea Obiectiv de Suceava. Este cert, însă, că în data de 1 septembrie 2015 detaşarea în interesul învăţământului a profesorului Gheorghe Lazăr de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului la Inspectoratul Scolar Judeţean Suceava va expira şi nimeni nu ştie cine va conduce destinele acestei entităţi în perioada cea mai importantă, începerea unui nou an de învăţământ, anul şcolar 2015 – 2016. Inspectorul general adjunct, Cristina Teodorovici a avansat şi soluţia salvatoare, în sensul că, dacă Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice va decide, Gheorghe Lazăr ar putea să mai beneficieze de o delegaţie în fruntea ISJ Suceava, până la organizarea unui nou concurs.
Reamintim că Gheorghe Lazăr a ajuns la vârsta la care mai toţi colegii săi de catedră au fost determinaţi prin lege să se pensioneze, iar un nou mandat în fruntea ISJ ar fi însemnat pentru Lazăr încă patru ani de activitate care l-ar apropia de vârsta senectuţii. Pe de altă parte, nici mai tinerii contracandidaţi ai lui Gheorghe Lazăr nu s-au ridicat la nivelul examinatorilor de la MECS, astfel încât Virginel Iordache şi Anca Andrei nu au trecut de proba scrisă, în condiţiile în care Gheorghe Lazăr a picat la interviu. Precizăm că Gheorghe Lazăr ocupă fotoliul de inspector şcolar general încă din luna mai a anului 2012, când a fost numit inspector general prin delegaţie în interesul învăţământului.
In data de 30 iulie la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice s-a desfăşurat concursul de ocupare a funcţiilor de inspector general din inspectoratele şcolare. Pentru fotoliul de inspector general al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava au candidat trei cadre didactice, după cum urmează: Gheorghe Lazăr, actualul inspector general al ISJ Suceava, Virginel Iordache, directorul Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava şi profesoara de matematică Anca Andrei, tot de la Colegiului Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava. Precizăm că toţi cei trei candidaţi au picat concursul de ocupare a funcţiei de inspector general al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, însă la etape diferite. De precizat este faptul că la primul concurs organizat de Ministerul Educaţiei profesorul Virginel Iordache a trecut de primele două probe ale concursului, picând pentru 20 de sutimi în minus la proba interviului, iar inspectorul Gheorghe Lazăr nu s-a prezentat deloc la concurs din motive medicale. Potrivit unei declaraţii a ministrului educaţiei, Sorin Câmpeanu, la nivel naţional, după primul concurs organizat, s-au ocupat 16 posturi din cele 43 scoase la concurs, din conducerea inspectoratelor şcolare. t
Conform metodologiei, concursul are trei probe, pe care candidaţii trebuie să le promovoze, cu note peste şapte, după cum urmează: evaluarea curricumului vitae (CV), susţinerea, în 30 de minute, a unui test grilă, utilizând calculatorul şi susţinerea interviului în faţa comisiei de concurs. Punctajul maxim pentru fiecare probă este 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe de concurs este 35 de puncte. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Trei elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, premiați la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial a avut loc în perioada …

3 comments

  1. O nulitate ilustra care nu supara pe nimeni , altfel baiat bun si de ajutor. Felicitari pt rezultatele fantastice de la examene.

  2. ISJ Suceava=o adunatura de submedicrii.
    Inspctorate scolare nu au nici un rost in invatamantu romanesc.

  3. Ghiță. Ciobanu

    In ce calitate “comentează” Teodorovici situația din IȘJ Suceava? Ca nici ea nu a fost in stare sa promoveze concursul pentru postul pe care-l ocupa. Câta credibilitate mai are acest IȘJ?