Ministrul Transporturilor se declară încântat de lucrările de la centurile orașelor Suceava și Rădăuți și anunță că în septembrie încep procedurile pentru centura de la Fălticeni

14/08/19 ora:5:59pm

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost, miercuri, 14 august, în județul Suceava în cadrul unei vizite oficiale la care a vrut să viziteze șantierul șoselei de centură a Sucevei, începând cu ora 15:30. Ca și la precedentele vizite efectuate la șantierul șoselei de centură a Sucevei, ministrul Transporturilor a fost însoțit de prefectul Mirela Adomnicăi. „Sunt câteva șantiere pe care revin cu mare plăcere. La Suceava, progresul fizic este vizibil, nu poate fi contestat de nimeni. Firma românească își face treaba și își menține termenul de dare în trafic a centurii. Merită felicitări, pentru că este în grafic și cu celelalte proiecte. Dacă voi vedea că sunt obstacole în implementarea acestor proiecte, voi lua decizii radicale, așa cum am făcut-o și până acum, acolo unde unii vor să blocheze, doar de dragul de a bloca, nu voi tolera acest lucru”, a transmis ministrul Răzvan Cuc.

 

Ministrul a vorbit și despre șoseaua de centură a Fălticeniului (despre care primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, s-a tot lăudat în ultima perioadă că va fi scoasă la licitație) și despre șoseaua de centură a Municipiului Rădăuți (care este în lucru iar la final Rădăuțiul va fi al doilea oraș din țară după București care va avea un inel rutier complet în jurul său), ministrul menționând că pe cea de a doua se va putea circula mai devreme decât a fost preconizat. „Pentru Fălticeni lansăm proiectarea și execuția, așa cum am spus, în luna septembrie se va lansa în SICAP, iar la Rădăuți s-ar putea să avem o devansare a termenului de finalizare. Antreprenorul încearcă să dea în trafic acest obiectiv la sfârșitul acestui an”, a mai declarat Răzvan Cuc.

Miercuri si joi, in județul Suceava este prezentă o delegație guvernamentală, condusă de premierul Viorica Dăncilă. Alături de aceasta, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, și secretarul general și ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, sunt prezenți în județul Suceava (la Fălticeni mai exact unde a avut loc un CEX al PSD Suceava), iar în cursul zilei de joi, 15 august, se vor afla la Putna și Cacica, unde vor asista la slujbele de la Mănăstirea Putna și la Basilica Minor din Cacica prilejuite de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. (D.P.)