Saturday , April 20 2024

Ministerul Sănătății a înjumătățit bugetele programelor naționale de sănătate, mărind salariile medicilor

După cum a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Spitalul Județean Suceava, la nivel național s-au alocat cu 44% mai puțini bani față de anul trecut pentru programele de sănătate, banii plecând către majorările salariale. Cele mai afectate programe sunt cel de Cardiologie Intervențională şi cel de Terapie Intensivăimage description

Ministerul Sănătății a luat dintr-o parte şi a pus în alta, mai exact a alocat cu 44% mai puțini bani derulării programelor naționale de sănătate, în acest an, comparativ cu anul trecut, după cum a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă ieri la Spitalul Județean Suceava. Ministrul a explicat că aceasta este o consecință a majorărilor salariale din ultima perioadă. Pintea a completat că s-a solicitat o suplimentare de fonduri, la rectificarea bugetară, şi speră că se va ajunge în acest fel măcar la acelaşi nivel ca anul trecut. Cele mai afectate progra­me sunt cele de Cardiologie Intervențio­nală şi Terapie Intensivă, în condi­țiile în care bolile de inimă rămân principalul ucigaş tăcut al românilor.

sedinta la spital cu pinteaDoar în județul nostru mor lunar aproape 400 de persoane din cauza afecțiunilor cardiolo­gice. Ministrul Sorina Pintea a mai men­ționat că singurul program de sănă­tate care nu este afectat de aceste scăderi este Programul de vaccinări. Pentru derularea acestui program, județul nostru a primit în acest an suma de 1.632.000 de lei. Pentru Programul național de su­praveghere şi control al bolilor transmi­sibile au fost alocați în acest an județului Suceava 64.000 de lei, bani din care ar trebui efectuată diagnosticarea bolilor transmisibile prioritare precum hepatita, HIV-SIDA, scarlatina, rujeola sau bolile diareice acute, dar şi  intervențiile de specialitate în eventualitatea apariției unor focare de boli transmisibile.

Pentru Programul de screening al cancerului de col uterin au fost alocați 97.000 de lei, iar pentru Programul de control al tuberculozei au fost fonduri de 438.000 de lei. (Cristina RUSTI)

 

Vezi si

ADU și-a lansat candidații la fucția de primar al Sucevei și președinte al Consiliului Județean

Alianța Dreapta Unită (ADU) Suceava a lansat oficial, la o ceremonie care a avut loc …

3 comments

  1. Din pacate are dreptate “Unul” astazi in Romania au prioritate (inclusiv la serviciile medicale ) cei imbogatiti si cei cu putere de decizie , iar majoritatea populatie nu au posibilitatea sa-si castige existenta in mod decent, sunt tratati cu dispret oferindu-li-se locuri de munca prost platite sau fara contract de munca si care practic nu au acces la serviciile medicale si de asistenta sociala !!!

  2. @Unul…ai perfecta dreptate dar cand se protesteaza in toata tara impotriva coruptilor si a abandonarii programelor de guvernare de ce nu iesiti in strada? Asa pe la colturi este usor,este clar ca avem o clasa politica expirata ,organizata in stil mafiot care se da greu la o parte…Flutur ca si multi alti pesedei se vad scosi de acolo pe NASALIE,mai destepti ca ei si mai competenti nu se gasesc in tot judetul ! Mai fac cateva concerte,o mocanita ceva ulei si tuica si o mai duc inca patru ani si tot asa!
    Frica bagata pana in maduva oaselor de catre regimul comunist sau mai bine zis cel de pana in ’89 ,a ramas in memoria si in sangele sucevenilor iar daca cumva Flutur se crede “democrat ” vai de mama ei de democratie ! Activist
    comunist cu nasul in suflet ce a mentinut nomenclaturistii la putere pe meleagurile bucovinenilor.
    … daca nu ar mai fi votati ar mai fi o sansa dar prostia face casa buna cu indiferenta si cu saracia.

  3. E simpla si logica explicatia.
    Orice om simplu merge la spital sau la medic, are zile sau chiar luni de asteptat.
    Sunt sigur 100% ca Flutur&co, sau Lungu&co, daca au o problema, dau doar telefon si sunt primii tratati in maxim 10 minute.
    Dotarea spitalelor in concluzie e doar pentru NOUA NOMENKLATURA!