Mihalescul: Parlamentarii PSD-ALDE din Suceava au votat împotriva tuturor proiectelor de dezvoltare propuse de PNL pentru suceveni 

19/02/19 ora:6:44am

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul îi critică foarte dur pe ­de­putații și senatorii PSD-ALDE din județul Suceava care, la votul asupra bugetului de stat pentru anul 2019, s-au ghidat numai după degetul îndrumător al lui Dragnea, uitând că Suceava este parte din Regiunea Nord-Est, cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană.

”Parlamentarii PNL din județul Suceava au propus peste 30 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Toate au fost respinse pe bandă rulantă fără ca parlamentarilor PSD-ALDE să le pese de faptul că noi, liberalii, solicităm bani pentru cele mai urgente proiecte de investiții din județ și pentru rezolvarea celor mai mari lipsuri ale sucevenilor. Modernizări de drumuri județene și naționale, modernizări de școli, grădinițe și spitale, construcția de infrastructură de mediu prin care să apărăm locuitorii de efectele inundații, construcția și extinderea de rețele de gaze, de apă și canalizare pentru zeci de mii de familii sunt numai câteva dintre propunerile pe care le-am înaintat noi, parlamentarii PNL de Suceava. Ne-am luptat pentru aceste investiții și în comisiile parlamentare, dar și în plenul reunit al Parlamentului. Nu pot să înțeleg de ce parlamentarii PSD și ALDE s-au opus atât de vehement alocării de bani pentru județul nostru, deși Guvernul și parlamentarii de la putere știu foarte bine că  în Bucovina avem cea mai slabă infrastructură din România. Astfel, bugetul pentru 2019 nu va aduce nimic bun pentru Suceava, ci numai șantiere abandonate și proiecte uitate.

 

Ceea ce m-a uimit cel mai puternic este modul în care parlamentarii PSD-ALDE au votat împotriva copiilor. Au votat împotriva dublării alocațiilor de stat pentru copii, iar apoi nu au știut cum să facă să confiște rezultatul votului, ca să spună că ei au majorat alocațiile. Au votat fără să clipească împotriva copiilor suceveni, respingând propunerea parlamentarilor PNL privind construirea unei secții de pediatrie la Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou, Suceava. Este de neacceptat faptul că cei din PSD și ALDE au votat împotriva construirii unei secții speciale pediatrice la Suceava, deși știu cu toții că la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou copiii nu au nicio condiție decentă ca să poată fi tratați corespunzător, iar personalul medical trebuie să facă față unor condiții și dotări la nivelul anilor 60. Personal, nu știu dacă parlamentarii PSD-ALDE vor avea curajul și demnitatea să dea ochii cu cetățenii din județ și nu știu ce argumente vor avea pentru voturile împotriva proiectelor Sucevei și împotriva copiilor!”, a declarat deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul. (O.S.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Cobuz Maricela 19/02/2019 la ora 10:22 -

    Demagogie. Eu nu am votat impotriva. Nu aveti majoritate parlamentara si de aceea nu au trecut amendamentele. Nu mai intoxicati cetatenii din Suceava, cand ati taiat pensii si salarii ( va considerati imaculati- ce ati facut cand ati guvernat?)