Miercuri se va redeschide Căminul de la Grupul Şcolar “Samoil Isopescu”

26/03/19 ora:1:21am

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică au verificat ieri camerele  Căminului și au dat unda verde pentru reluarea activității. “Mai trebuie aerisite camerele și călcate lenjeriile”, a explicat medicul Liliana Grădinariu, director în cadrul DSP  

Inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava au verificat ieri modul în care s-a făcut dezinsecția la Căminul de la Grupul Şcolar “Samoil Isopescu”, după ce acesta a fost închis la începutul săptămânii trecute. Inspectorii din cadrul DSP au verificat cum s-au derulat activitățile de dezinsecție și dezinfecție în cămin, cantină cât și în sălile de clasă, iar rezultatele sunt pozitive, unitatea de învățământ putându-și relua activitatea. “Totul a ieșit bine la control. Acum mai trebuie aerisite camerele și călcate lenjeriile pentru ca elevii să se poată reîntoarce la cămin. Probabil miercuri își vor relua activitatea”, a explicat medicul Liliana Grădinariu, director în cadrul DSP Suceava.

Reamintim că mai mulți părinți ai căror copii erau cazați la căminul Grupului Şcolar “Samoil Isopescu” din municipiul Suceava au reclamat la începutul săptămânii, faptul că elevii sunt nevoiți să doarmă printre ploșnițe, iar conducerea unității de învățământ nu ia nicio măsură. “Ne confruntăm cu această problemă de la începutul semestrului al II-lea și nimeni nu face nimic. Copilul plânge că nu poate dormi, dacă își ia ceva de mâncare găsește a doua zi mâncarea cu insecte. M-am tot plâns la administratorul căminului, dar mi-a spus ironic că ce mă tot plâng atâta, <<a ajuns cineva la spital?>>. Plătesc aproape 500 de lei pe lună pentru așa niște condiții și nu interesează pe nimeni”, ne-a povestit Virgil B., tatăl unui copil cazat la Grupul Şcolar “Samoil Isopescu”. Interesant este faptul că pe data de 23 februarie, firma care are contract de deratizare cu unitatea de învățământ a efectuat operațiuni de dezinfecție și dezinsecție, dar se pare că fără niciun rezultat, din moment ce insectele și-au făcut veacul în continuare printre copiii speriați. (Cristina RUŞTI)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. director slab 27/03/2019 la ora 23:55 -

  Directorul popescu de unde a gasit bani in bugetul scolii pentru plata serviciilor suplimentare de curățenie și dezinsectie?
  Directorul popescu cum va deconta cazarea/ transportul elevilor si studentilor scosi din camin timp de o saptamana?
  Cine plătește alimentele alterate din cauza substanțelor toxice folosite la dezinsectia cantinei?
  DSP de ce nu a amendat pe directorul popescu pentru conditii improprii de locuit în camin?
  Cum rămâne cu acuzația părinților ca directorul popescu a cerut bani de la elevi pentru curățenie?
  Primarul Lungu de ce nu reziliază contractul de management cu directorul popescu?
  Prostescu Amalia a făcut de rușine învățământul sucevean ?