Meciul dintre Foresta și Dinamo se va juca sigur pe stadionul Areni, cu o nocturna inchiriata

8/10/19 ora:6:14am

 Ion Lungu a anunțat ca Primăria este gata să închirieze o nocturnă mobilă, în cazul în care televiziunile și Federația nu vor accepta ca meciul de la sfârșitul acestei luni să se dispute ziua. “Este vorba de o sumă de aproximativ 50.000 de euro, pe care o avem și o putem folosi în acest scop, mai ales că suporterii suceveni își doresc ca meciul să se desfășoare la Suceava”, a precizat Lungu. Meciul Dinamo – Foresta, contând pentru optimile Cupei României, se va disputa în perioada 29-31 octombrie, ziua și ora de start urmând să fie anunțate în cel mai scurt timp

Primăria Suceava este gata să închirieze o nocturnă mobilă, astfel încât meciul dintre Foresta și Dinamo, contând pentru optimile de finală ale Cupei României să se poată desfășura pe Stadionul Areni.

Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care s-a răzgândit, după ce săptămâna trecută declara că “este treaba clubului Foresta” cum și unde organizează meciul de la sfârșitul acestei luni. Presat și de reacțiile avute de suporterii suceveni în mediul online, edilul a cedat, anunțând ieri că municipalitatea este gata să aloce cei 47.000 de euro plus TVA, necesari pentru aducerea unei nocturne mobile pe Areni.

“Prima noastră opțiune a fost să jucăm meciul pe timp de zi (n.r. adică de la ora 14.30), clubul Foresta făcând în acest sens o solicitare la FRF. Din câte am înțeles, și Dinamo a înaintat o asemenea cerere, ca meciul să se joace pe timp de zi. Dacă nu va exista această posibilitate, în ultimă instanță, cheltuielile legate de închirierea instalației de nocturnă pentru stadionul Areni vor fi suportate de Primăria Suceava. Este vorba de o sumă de aproximativ 50.000 de euro, pe care o avem și o putem folosi în acest scop, mai ales că suporterii suceveni își doresc ca meciul să se desfășoare la Suceava”, a declarat Ion Lungu, care și-a propus ca, în bugetul pentru anul viitor, să prindă bani pentru montarea unei nocturne permanente pe Areni.

Foresta a mai jucat în nocturnă pe Areni în urmă cu trei ani, contra Stelei, tot în Cupa Romaniei. Consiliul Local a alocat și atunci aproximativ 50.000 de euro pentru aducerea unei instalații mobile.

Conducerea “galben-verzilor” așteaptă acum ca televiziunile și Federația să anunțe exact zilele și orele de disputare ale meciurilor din cadrul optimilor Cupei României, programate între 29 și 31 octombrie.

N Programul complet al optimilor de finală:

Sănătatea Cluj – Petrolul Ploiești

Foresta Suceava – Dinamo București

Sepsi Sfântu Gheorghe – Astra Giurgiu

Academica Clinceni – FC Botoșani

Universitatea Cluj – FCSB

Metalul Buzău – Politehnica Iași

FC Voluntari – Universitatea Craiova

CS Mioveni – FC Hermannstadt

Foresta a ajuns până în optimile de finală ale Cupei României după ce a eliminat pe parcurs formațiile Bucovina Rădăuți (scor 3-0), Aerostar Bacău (scor 2-1) și Gaz Metan Mediaș (scor 2-1). Dinamo a intrat în competiție în șaisprezecimi, fază în care a trecut de UTA Arad cu 3-1.

(Dănuț CHIDOVET)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Raileanu Liviu - Suceava 08/10/2019 la ora 13:54 -

    oare suma de 50000 E nu putea fi folosita mai bine pentru folosul majoritatii populatiei urbane si nu pt. o minoritate amatoare de acest sport ???