Marirea salariilor in Primaria Suceava, aprobata in Consiliul Local

19/01/19 ora:9:05am

„Ținând cont de faptul că Primăria Suceava are în continuare 91 de posturi vacante, efortul bugetar, cu tot cu indemnizația de hrană care este obligatorie, este undeva la 7%. În valoare absolută, 3,447 de milioane de lei este estimarea creșterii fondului de salarii, a arata primarul Ion Lungu. PSD Suceava s-a abținut, în Consiliul Local, de la votul creșterii lefurilor decise, la centru, de Guvernul PSD

Vineri, în ședința extraordinară de Consiliu Local, s-a votat proiectul de hotărâre privind indexarea salariilor personalului din cadrul Primăriei municipiului Suceava. Temeiul în care va fi făcută această creștere salarială ține de modificările legislative aplicabile la nivel național, cea mai recentă fiind creșterea salariului minim brut garantat, de la 1900 la 2080 lei. În cazul personalului încadrat pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un 1 an, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată este de 2.350 lei lunar.

Consilierii locali ai PSD – deși este partidul de guvernământ și care a inițiat aceste creșteri salariale – s-au abținut iar consilierii locali ai ALDE nu au venit deloc la ședință. Unul dintre social-democrați a motivat abținerea de la vot spunând primarului că „legea spunea indexare până la maxim, nu vă obligă să dați maximul”.

„Ținând cont de faptul că Primăria Suceava are în continuare 91 de posturi vacante, efortul bugetar, cu tot cu indemnizația de hrană care este obligatorie, este undeva la 7%. În valoare absolută, 3,447 de milioane de lei este estimarea creșterii fondului de salarii. Eu spun că sunt salarii foarte bune în primărie, nu mai sunt motive de nemulțumire, ca în anii anteriori, drept pentru care salariații trebuie să își facă treaba foarte bine, să facem proiecte cât mai multe, să atragem fonduri din cât mai multe structuri de finanțare. Sunt convins că banii din fondul de salarii vor fi atrași din alte surse”, a explicat Ion Lungu.

Reamintim că primarul Ion Lungu a spus că fondul de salarii va crește cu 3,4 milioane de lei arâtând că „unde-i lege, nu-i tocmeală”. „E bine că salariile sunt mari, dar e clar că afectează alte capitole, gen investiții”, a spus primarul.

Primarul Ion Lungu va avea un salariu brut de 18.720 lei iar cel mai mare salariu din cadrul personalului care are funcții publice de  conducere va fi al Secretarului Municipiului Suceava – 16.536 lei, cel mai mic al unui șef de birou – care va avea un salariu brut de 8.507 lei. În cadrul personalului cu funcții publice de execuție, cel mai mic salariu va fi al unui referent debutant (cei care nu sunt angajați decât pe posturi care nu necesită studii superioare) și anume 2.184 lei iar cel mai mare salariu brut din cadrul personalului cu funcții publice de execuție este la auditoria cu grad profesional superior – 5.990 lei. Polițiștii locali care sunt debutanți și au studii medii vor avea un salariu de bază de 2.350 lei iar la polul opus sunt cei cu studii superioare și grad profesional superior de 5.886 lei. Personalul contractual în funcții de conducere va avea aceleași salarii ca și funcționarii publice aflat în posturi de conducere, însă funcțiile contractuale de execuție sunt altfel structurate și, prin urmare, sunt și alte trepte de salarizare pornind de la 2.080 lei brut pentru un muncitor necalificat până la consilier și inspector de specialitate gradul IA care are un salariu brut de 4.701 lei.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de hotărâre a fost prezentat la consultarea reprezentanților salariaților în data de 11 ianuarie. Stabilirea salariilor de bază individuale, valabile începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va face de primarul municipiului Suceava în calitatea sa de ordonator principal de credite, utilizând salariile de bază aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local, cu respectarea celorlalte prevederi  legale aplicabile în materie și va fi corespunzătoare încadrării personalului din luna decembrie 2018 în funcție și grad – pentru funcții de conducere, respectiv în funcție grad/treaptă și gradație pentru funcții de execuție.

Proiectul de hotărâre dezbătut în ședința CL Suceava se referă la cuantumul brut al salariilor de bază stabilite prin H.C.L. nr.3/2018 prin înmulțirea coeficienților corespunzători salariilor de bază prevăzute de H.C.L. nr.3/15.01.2018 cu salariul minim brut pe țară garantat în plată valabil începând cu data de 01.01.2019, aprobat prin, care este de 2.080 lei. (D.P.)