Manifestări de promovare a Bucovinei în capitala Austriei, vineri și sâmbătă

13/06/18 ora:9:47am

59 de persoane de la Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina vor participa la manifestarea «Bucovina salută Viena». Sâmbătă, în Piaţa Michaelerplatz va avea loc Târgul de turism și produse tradiţionale, unde judeţul Suceava își va prezenta oferta turistică, istoria meleagurilor, tradiţiile, meșteșugurile și gastronomia 

flutur 19 dec 2017

Viena va fi gazda unor evenimente de promovare a Bucovinei, a judeţului Suceava, sens în care o delegaţie condusă de președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, va poposi la Viena în zilele de 15-16 iunie pentru a participa la manifestarea intitulată „Bucovina salută Viena”, inclusă în programul naţional „România salută Viena” derulat cu ocazia Centenarului Marii Uniri. ­Pri­mirea oficială a delegaţiei sucevene la Primăria din Viena va fi precedată de întâlnirea cu reprezentanţii mediului de afaceri austriac, la Camera Federală de Comerţ a Austriei. Tot vineri va fi omagiat poetul nepereche al României, Mihai Eminescu, delegaţia din Bucovina urmând să depună o coroană de flori la bustul marelui poet din Piaţa Bisericii Ortodoxe Române din Viena. Ziua se va încheia cu un concert Eugen Doga.

A doua zi, în Piaţa Michaelerplatz din Viena – poarta principală de acces spre Palatul Hofburg – va avea loc Târgul de turism și produse tradiţionale, unde judeţul Suceava își va prezenta oferta turistică, istoria meleagurilor, tradiţiile, meșteșugurile și gastronomia. În program sunt demonstraţii practice ale meșterilor populari, în olărit, prelucrarea lemnului, încondeierea ouălor, pictură pe sticlă, textile, iar pe gastronomie vor fi degustări și demonstraţii practice însemnând realizarea de produse din reţete tradiţionale și actuale.

De la Târg nu vor lipsi programele artistice susţinute de orchestra și dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”. „În cadrul Târgului va fi și o interesantă prezentare de costume din vetrele folclorice ale judeţului și ale Bucovinei”, a subliniat Gheorghe Flutur, care a adăugat că acest eveniment se adresează și diasporei românești și implicit sucevenilor care se află la Viena sau în alte zone ale Austriei. Flutur a ţinut să precizeze că în cadrul manifestărilor delegaţia suceveană va prezenta și traseul vienez al marelui compozitor Ciprian Porumbescu. De menţionat că la aceste manifestări și-au anunţat participarea oficialităţile locale, primarul Vienei, aleși locali și regionali, parlamentari, precum și ambasadorul României în Austria.

„Scopul acestei acţiuni este promovarea judeţului Suceava din punct de vedere turistic, cultural și gastronomic. Promovarea judeţului se va axa pe patru componente majore, și anume punerea în valoare a potenţialului turistic, promovarea culturii bucovinene, a tradiţiilor și obiceiurilor zonei și nu în ultimul rând a istoriei acestor meleaguri. Toate aceste teme vor putea fi făcute cunoscute participanţilor la eveniment prin materiale de informare și promovare, a prezentărilor de specialitate, prin intermediul expoziţiilor de produse meșteșugărești și prin spectacolele artistice oferite de membrii Ansamblului Artistic «Ciprian Porumbescu». Participarea la Viena este importantă având în vedere că din numărul total de turiști străini care vizitează anual judeţul Suceava, pe primul loc se găsesc turiștii vorbitori de limba germană, austrieci și germani”, a explicat șeful administraţiei judeţene, care a subliniat că acţiunea este inclusă în Programul Centenar.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava în colaborare cu Institutul Cultural Român și Asociaţia „Mihai Eminescu” din Viena. Delegaţia judeţului Suceava va număra 59 de persoane de la Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică, Muzeul Bucovinei, Centrul Cultural Buco­vina. (D.P.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Dorin 13/06/2018 la ora 18:42 -

    Precis ca apare iarasi anuntul mortal a lui Flutur : se va introduce trenul Viena – Putna !! ca si avionul spre Germania la Memmingen