Tuesday , April 23 2024

“Manea Bogdan” – agentul sub acoperire care a anihilat reţeaua de traficanţi de droguri a lui Ilie Popovici

traficanti 1

In perioada februarie – mai 2013, agentul sub acoperire cu nume de cod „Manea Bogdan” a cumpărat de mai multe ori droguri şi etnobotanice de la membrii reţelei u din activităţile efectuate de anchetatori a reieşit că gruparea coordonată de Ilie Popovici a efectuat 915 acte materiale de vânzare de droguri şi etnobotanice u una din sursele de alimentare ale reţelei erau trei indivizi din Vicovu de Sus, care în luna aprilie 2013 au aruncat din maşină 100 de plicuri cu praf alb de „tras pe nas”, pentru a nu fi prinşi de poliţişti din Dărmăneşti 

CUM LUCRA RETEAUA DE DISTRIBUTIE DE DROGURI A LUI ILIE POPOVICI (STENOGRAME)
Sapte indivizi din reteaua care alimenta cu droguri peste 600 de tineri suceveni arestati preventiv pentru 29 de zile
Tatăl unui traficant din reţeaua care alimenta cu droguri peste 600 de tineri suceveni s-a împrumutat la banci pentru a achita datoriile fiului său
Popovici, Recu şi gaşca lor de traficanţi de droguri – păstraţi după gratii de judecători
In perioada februarie – mai 2013, anchetatorii au folosit pentru a putea proba activitatea infracţională a grupării coordonate de Ilie Popovici care alimenta cu droguri peste 600 de tineri suceveni un colaborator cu nume de cod „Manea Bogdan”. Astfel, prin intermediu acestuia s-a descoperit că inculpatul Ilie Popovici, de 42 de ani, din municipiul Suceava, a pus la dispoziţie în mod repetat membrilor reţelei, în scopul vânzării lor sau s-a înţeles în mod direct cu clienţii pentru ca aceştia să ia pe datorie de la aceiaşi membri ai grupării droguri de mare risc, droguri de risc sau etnobotanice. Colaboratorul cu nume de cod „Manea Bogdan” a efectuat două cumpărări autorizate de droguri, substanţe ce au fost trimise spre analiză către Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor al BCCO Iaşi, care a întocmit rapoarte de constatare tehnico – ştiinţifică, stabilindu-se că acestea sunt din categoria etnobotanicelor.
In aceeaşi perioadă, inculaptul Ionuţ Păstrăv, de 25 de ani, din Suceava, a procurat, a deţinut, a pus în vânzare şi a vândut droguri de mare risc, droguri de risc sau etnobotanice. Pentru a se proba activitatea infracţională a acestuia, „Manea Bogdan”, în data de 10 aprilie 2013 a efectuat o cumpărare autorizată de droguri de mare risc de la Ionuţ Păstrăv, constând în două plicuri din material plastic, transparent, ce conţineau fiecare câte o cantitate de fragmente vegetale, de culoare verde – oliv, în schimbul sumei de 100 de lei. Substanţele au fost ridicate de organele de poliţie, ambalate şi sigilate şi trimise laboratorului de analize din cadrul BCCO Iaşi care au stabilit că plicurile reprezentau 1,07 grame de JWH018 – droguri de mare risc, UR – 144, 5F – AKB – 48, AM – 2201 şi AKN – 48. De asemenea pe parcursul cercetărilor au mai fost făcute trei confiscări de droguri şi etnobotanice, în datele de 4 aprilie 2013, 11 aprilie 2013 şi 22 aprilie 2013, de la persoane care au cumpărat aceste substanţe de la Ionuţ Păstrăv. In urma analizării proceselor verbale de redare a convorbirilor interceptate autorizat a „telefonului de serviciu” folosit de Ionuţ Păstrăv zis „Recu”, acesta a fost apelat de un număr de 185 de numere de telefon, fiind săvârşite 400 de acte materiale ale infracţiunilor de „vânzare de droguri de risc, fără drept” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.
Inculpatul Bogdan Andrei Nastasi, de 26 de ani, din Suceavaîn perioada februarie – mai 2013, a procurat, a deţinut şi a pus în vânzare şi a vândut droguri de risc sau etnobotanice. Pentru probarea activităţii infracţionale a acestui, colaboratorul cu nume de cod „Manea Bogdan” a efectuat în data de 1 aprilie 2013 o cumpărare autorizată de droguri de mare risc de la inculpatul Andrei Bogdan Nastasi, constând în trei plicuri din material plastic, ce conţineau fiecare câte o cantitate de fragmente vegetale, de culoare verde – oliv, în schimbul sumei de 100 de lei. De asemenea anchetatorii, pe parcursul cercetărilor au efectuat două confiscări de droguri sau etnobotanice, în datele de 15 martie 2013 şi 22 aprilie, de la persoane care au cumpărat substanţe stupefiante de la învinuit. In urma analizării proceselor verbale de redare a convorbirilor interceptate autorizat în cauză, s-a stabilit că pe perioada monitorizării, în timp ce „telefonu de serviciu” era la Bogdan Andrei Nastasi, acesta a fost sunat de pe 224 de numere de telefon, fiind săvârşite 480 de acte materiale ale infracţiunilor de „vânzare de droguri de risc, fără drept” şi „efectuarea de operaţiuni cu produse care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.
Andrei Diaconu zis Dică, de 24 de ani, din Suceava, în perioada februarie – mai 2013, a deţinut şi a vândut substanţe prohibite de legislaţia în vigoare. Pentru a proba activitatea infracţională a inculpatului, în data de 18 martie 2013 a fost organizată o confiscare conspirată a unui client care a cumpărat substanţe interzise de la acesta, când consumatorul a fost oprit în trafic de către o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul de Ordine Publică, iar în urma controlului corporal a fost găsit un plic din material plastic, transparent, în care era o cantitate de fragmente vegetale de culoare verde – oliv. Totodată, în urma interceptărilor de convorbiri, din perioada monitorizării s-a stabilit că Andrei Diaconu a fost apleat de pe 38 de numere de telefon, fiind săvârşite 54 de acte materiale ale infracţiunilor de „efectuarea de operaţiuni cu produse despre care trebui sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”.
Anchetatorii au mai stabilit că în mod repetat, în cursul lunii iulie 2013, timp de două săptămâni, inculpatul Stefan Florin Papuc, de 23 de ani, din Suceava, i-a livrat minorului G.S.C. diferite cantităţi de produse conţinând substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive pentru ca acesta să le vândă şi să-i remită sumele încasate de la clienţi, reţinându-se efectuarea a 180 de acte materiale.
In data de 16 aprilie 2013, Lucian Aluncăriţe zis „Creţu”, de 20 de ani, din Suceava a fost oprint în apropiere de blocul din George Enescu unde stătea cu chirie, de către o patrulă de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava – Biroul de Ordine Publică, iar în urma controlului corporal efectuat asupra sa au fost găsite opt plicuri autosigilante, de culoare argintie care conţineau o pulbere de culoare albă. De asemenea, în data de 21 februarie 2013, „Creţu” a fost oprit de o altă patrulă de poliţie care a găsit asupra acestuia 22 de plicuri autosigilante, transparente, în care erau fragmente vegetale de culoare verde.
In scopul documentării infracţionale a inculpatului Cristian Apăvăloaie zis „Fărmatu”, de 38 de ani, din Suceava, dar şi a interconexiunilor sale infracţionale au fost făcute confiscări legendate ale unor substanţe cu efect psihoactiv atât de la inculpatul Lucian Aluncăriţe, cât şi de la 12 clienţi ai acestuia, fiind stabilit că acestea au fost aprovizionate la cel dintâi. Totodată, în data de 16 aprilie 2013, de la Fărmatu poliţiştii au confiscat opt plicuri autosigilante care conţineau o pulbere de culoare albă, care în urma analizei de laborator a rezultat a fi nafironă, o substanţă care face parte din categoria catinonelor sintetice.
Păstrăv avea 185 de clienţi, Nastasi – 224, Dică – 38, Papuc – 22, iar Creţu în tandem cu Fărmatu aveau 306 consumatori
Din monitorizările întreprinse de anchetatori a rezultat că membrii grupului infracţional organizat coordonat de inculpatul Ilie Popovici au săvârşit 915 acte materiale de vânzare de droguri de risc şi de mare risc precum şi etnobotanice. In urma analizării convorbilor telefonice interceptate şi purtate de Ionuţ Păstrăv a rezultat că acesta a comercializat substanţe stupefiante sub coordonarea lui Ilie Popovici, unui număr de 185 de clienţi, multora dintre aceştia de mai multe ori. Din înregistrările telefonice purtate de Bogdan Andrei Nastasi a reieşit că acesta a vândut substanţe stupefiante sub coordonarea lui Ilie Popovici către 224 de consumatori, unora dintre aceştia în mai multe reprize. Din convorbirile telefonice interceptate şi purtate de inculpatul Andrei Diaconu a rezultat că acesta a comercializat etnobotanice unui număr de 38 de clienţi, unora de mai multe ori. Stefan Florin Papuc, din convorbirile purtate de acesta, a reieşit că acesta a vândut substanţe stupefiante sub coordonarea lui Ilie Popovici, către 22 de clienţi, unora dintre aceştia în mai multe reprize. Inculpatul Ioan Popovici zis Ionel este acuzat că i-a furnizat lui Cristian Apăvăloaie diferite plicuri din material plastic care conţineau etnobotanice, pe care acesta din urmă împreună cu alte persoane le-au vândut unui număr total de 306 de consumatori.
Lucian Aluncăriţe, în tandem cu „Fărmatu”, au vândut etnobotanice către 306 clienţi, majoritatea elevi de liceu.
Trei indivizi din Vicovu de Sus au aruncat 100 de plicuri cu praf alb, pentru a nu fi prinşi cu droguri de poliţiştii din Dărmăneşti
In data de 19 aprilie 2013, în jurul orelor 22.00, agenţii din cadrul Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală – Dărmăneşti, în baza unei informaţii transmise de către lucrătorii antitrog din cadrul BCCO Suceava, au oprit în trafic un autoturism Audi, care se deplasa din direcţia Dărmăneşti spre municipiul Suceava. Poliţiştii i-au legitimat pe cei din maşină identificându-i ce Constantin Georgiţă, de 25 de ani, Ovidiu Gheorghe Ursachi, de 32 de ani şi Ioan Schipor, 27 de ani, toţi trei din Vicovu de Sus, aceştia fiind bănuiţi că alimentau reţeau coordonată de Ilie Popovici cu droguri şi etnobotanice. In urma controlului corporal asupra acestora, a bagajelor acestora şi a autovehiculului nu au fost găsite substanţe interzise. La circa trei minute după plecare maşinii spre municipiul Suceava, agenţii au găsit în locul unde a fost oprit autoturismul pentru control un ambalaj din plastic, în care erau 100 de plicuri din material plastic, de culoare albastră, semitransparent, confecţionate artizanal. De asemenea în interiorul fiecărui plic era o cantitate mică de praf de culoare albă. Plicurile au fost ridicate de poliţişti şi trimise către Laboratorul de Analiză şi Profil al drogurilor din cadrul BCCO Iaşi, iar în data de 7 mai 2013 a fost primit răspunsul prin care s-a precizat că substanţele ridicate de la Constantin Georgiţă zis „Ciuperi”, Ovidiu Gheorghe Ursachi zis „GJ” sau „Ficiu” şi Ioan Schipor sunt substanţe care conform literaturii de specialitate fac parte din categoria catinonelor sintetice.
In acest sens anchetatorii consideră relevantă o discuţie purtată între Ionuţ Păstrăv zis Recu şi Constantin Georgiţă zis Ciuperi din data de 20 aprilie 2013, la ora 00.08.
RECU: Ii.
CIUPERI: Zii.
RECU: Ce-ai păţit, ăi?
CIUPERI: A, am păţit multe.
RECU: (n.l. neinteligibil).
CIUPERI: Lasă că mărg mâne pe la tine şi ţi-oi spune.
RECU: Ce?
CIUPERI: Oi merge mâine prin Suceava şi ţi-oi spune.
RECU: Da-i ceva grav, sau ce p…a mea?
CIUPERI: Da normal, că-i grav.
RECU: Tare sau?
CIUPERI: Na. Destul.
RECU: Te-o luat miliţia?
CIUPERI: (n.l. neinteligibil), nu?
RECU: Da unde? Aicea sau acolo?
CIUPERI: În Pătrăuţi, ăi.
RECU: Unde?
CIUPERI: În Pătrăuţi. În Pătrăuţi, la peco ăla, unde, unde nu-i funcţional.
RECU: În peco?
CIUPERI: În peco ăla la Pătrăuţi, chiar unde (n.l. neinteligibil).
RECU: Da.
CIUPERI: (n.l. neinteligibil), acolo, acolo stăteau.
RECU: Si erau, maşină mică sau mare?
CIUPERI: Maşină mică, nici nu ştiu ce-am mai avut (n.l. neinteligibil).
RECU: (n.l. neinteligibil). Si ce, ce ţi-o făcut?
CIUPERI: Nu mi-o făcut nimic, ăi, omule ăi. Ce să-mi facă?
RECU: Hîî?
CIUPERI: Nu mi-o făcut nimica.
RECU: Apăi sună-mă mâine, treci pe la mine oleacă.
CIUPERI: Bun.
RECU: Pa.” (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …