Maidanezii au pus stăpânire pe parcul de la Spitalul Județean

reportersite
3/03/16 ora:11:31pm

Pacienții sunt îngroziți de zecile de câini din curtea unității. In timp ce aceștia acuză cadrele medicale că hrănesc animalele, conducerea spitalului susține că personalul a primit indicații stricte în acest sens și nimeni nu are voie să dea de mâncare patrupedelor 

 spital

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Suceava, unde nici pacienții, nici aparținătorii nu se pot bucura de aerul primăvăratic și nu se pot relaxa în parcul unității spitalicești din cauza unei haite de câini vagabonzi care probabil au mirosit că ciolanul cel mare de ros se află în buricul târgului, chiar în curtea spitalului. Pacienții sunt îngroziți de zecile de câini comunitari care sunt adăpostiți în curtea unității. “E îngrozitor ce se întâmplă și nu pot să nu mă gândesc cine este vinovat. Dacă personalul de aici nu le-ar da de mâncare nu ar mai avea sens să își facă veacul pe aici. Am fetița internată la Pediatrie, dar îmi este frică să o scot în parcul din curtea spitalului pentru că aceste animale ne-ar putea ataca”, ne-a povestit un părinte îngrijorat de această situație. “Sunt mușcați oameni pe stradă, în parcuri. Avem lege pentru eutanasiere cu norme de aplicare, dar se pare că nimeni nu este cu adevărat interesat de rezolvarea acestei probleme, iar acum am ajuns să fim invadați de acești câini vagabonzi chiar și în curtea spitalului”, a completat un aparținător care venise să-și viziteze soția internată.

Conducerea Spitalului Județean susține că, deși câinii au fost strânși în repetate rânduri din curtea unității, patrupedele continuă să se adune, mai ales în curtea Spitalului Vechi, unde sunt amplasate mai multe buncăre de gunoi. “Am informat Primăria pentru a trimite un echipaj de ecarisaj care să strângă toți câinii din curtea spitalului, lucru care s-a mai întâmplat și în trecutul nu foarte îndepărtat, când animalele au fost strânse, sterilizate, deparazitate si duse la adăpostul de animale. Dar, din păcate, aceste animale continuă să se adune, mai ales în curtea Spitalului Vechi, unde sunt și niște buncăre de gunoi. E posibil ca acum, cu ocazia lucrărilor de extindere a Unității de Primiri Urgențe, cum porțile spitalului stau mai mult timp deschise, animalele să fi intrat și în curtea corpului nou. In ceea ce privește personalul din spital, acesta a primit indicații stricte să nu dea de mâncare câinilor pentru a nu-i obișnui să revină. Ne bucurăm totuși că nu am avut cazuri de pacienți sau aparținători mușcați de câini în curtea spitalului”, ne-a declarat doctorul Tiberius Brădățan, director medical al Spitalului Județean Suceava. (Cristina RUSTI)