Lungu insistă la Guvern pentru alocarea unor sume mai mari din impozitul pe venit

15/05/19 ora:2:26am

Primarul Sucevei a anunțat că primele contracte cu fonduri europene vor fi semnate pentru Centrul multifuncțional de la Ițcani și pentru Grădinița din Burdujeni sat 

Primarul Municipiului Suceava, Ion Lungu, a participat, marți, 14 mai, la București, la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România. La Comitetul Director al AMR au fost prezenți, din partea Guvernului, vice­prim-ministrul Daniel Su­ciu, ministrul Dezvol­tării Regionale și Eugen Teodorovici, ministrul Fi­nanțelor.

După ședință, edilul a declarat că primarii au cerut reprezentanților Guvernului prezenți la șe­dință urgentarea semnării con­tractelor de finanțare pentru proiectele europene, dar și compensarea financiară aferentă pri­mului trimestru al acestui an. “S-a solicitat din partea prima­rilor urgentarea semnării contractelor de finanțare pe fonduri europene și compensarea pe trimestrul 1 din anul 2019 a impozitului pe venit de la 41,75%, cât am primit, la 60%, așa cum a fost aprobat în bugetul de stat pentru acest an”, a precizat primarul de Suceava.

Ion Lungu a anunțat că, pe lân­gă participarea la ședința AMR de ieri, a avut întâlniri și la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și la Ministerul Finanțelor Publice pe tema sem­nării contractelor de finan­țare pe fonduri europene.

„Primele contracte le vom semna până la sfârșitul lunii mai, respectiv pentru Centrul multifuncțional de la Ițcani și pentru Gră­dinița din Burdujeni sat”, a mai spus Ion Lungu. (D.P.)