Lungu despre creșterile de salarii din Primărie: „Unde-i lege, nu-i tocmeală, dar e clar că afectează investițiile”

17/01/19 ora:1:49am

Fondul de salarii al Primăriei municipiului Suceava va crește cu 3,4 milioane de lei odată cu majorarea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.  „Această creștere cuprinde și salariul minim și indemnizația de hrană, care a intrat în vigoare din luna decembrie”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. Cel mai mare salariu brut din cadrul personalului care are funcții publice de  conducere va fi al Secretarului Municipiului Suceava – 16.536 lei. Cel mai mare salariu brut dintre angajații cu funcții publice de execuție îl vor avea auditorii cu grad profesional superior – 5.990 lei. Polițiștii locali debutanți și cu studii medii vor avea un salariu de bază de 2.350 lei, iar cei cu studii superioare și grad profesional superior – de 5.886 lei

Salariile angajaților din Primăria Suceava urmează să fie majorate după ce salariul minim pe economie a crescut de la 1 ­ia­nuarie la 2.080 de lei (2.350 lei în cazul celor  care au studii superioare) de la 1.900 de lei. În aceste condiții, salariile de bază ale angajaților urmează să fie corelate ținând cont de noul salariu minim pe economie. „E bine că salariile sunt mari, dar e clar că afectează alte capitole, gen investiții”, a spus primarul Ion Lungu, ieri, în conferința săptămânală de presă.

În ședința extraordinară de vineri a Consiliului Local Suceava va fi supus aprobării, printre altele, un proiect de hotărâre conform căruia salariile de bază ale personalului angajat al Primăriei Suceava vor fi majorate, începând cu data de 1 ianuarie, cu 9,5%, în baza HG 937/2018 de majorare a salariului minim brut pe economie.

În aceste condiții, primarul Ion Lungu a spus că fondul de salarii al Primăriei municipiului Suceava va crește cu 3,4 ­mi­lioane de lei. „Unde-i lege, nu-i tocmeală. Fondul de salarii al Primăriei va crește cu 5%, adică cu peste 3,447 milioane de lei. Această creștere cuprinde și salariul minim și indemnizația de hrană, care a intrat în vigoare din luna decembrie”, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Cel mai mare salariu din cadrul personalului care are funcții publice de  conducere va fi al Secretarului Municipiului Suceava – 16.536 lei, iar cel mai mic al unui șef de birou, care va avea un salariu brut de 8.507 lei. În cadrul personalului cu funcții publice de execuție, cel mai mic salariu va fi al unui referent debutant (cei care nu sunt angajați decât pe posturi care nu necesită studii superioare), și anume 2.184 lei, iar cel mai mare salariu brut din cadrul personalului cu funcții publice de execuție este la auditori cu grad profesional superior – 5.990 lei. Polițiștii locali care sunt debutanți și au studii medii vor avea un salariu de bază de 2.350 lei, iar la polul opus sunt cei cu studii superioare și grad profesional superior – de 5.886 lei. Personalul contractual în funcții de conducere va avea aceleași salarii ca și funcționarii publici aflați în posturi de conducere, însă funcțiile contractuale de execuție sunt altfel structurate și, prin urmare, sunt și alte trepte de salarizare, pornind de la 2.080 lei brut pentru un muncitor necalificat până la consilier și inspector de specialitate gradul IA, care are un salariu brut de 4.701 lei.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de hotărâre a fost prezentat la consultarea reprezentanților salariaților în data de 11 ianuarie. Stabilirea salariilor de bază individuale, valabile începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va face de primarul municipiului Suceava în calitatea sa de ordonator principal de credite, utilizând salariile de bază aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local, cu respectarea celorlalte prevederi  legale aplicabile în materie și va fi corespunzătoare încadrării personalului din luna decembrie 2018 în funcție și grad – pentru funcții de conducere, respectiv în funcție grad/treaptă și gradație pentru funcții de execuție.

Proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința de poimâine a CL Suceava se referă la cuantumul brut al salariilor de bază stabilite prin H.C.L. nr.3/2018 prin înmulțirea coeficienților ­cores­punzători salariilor de bază prevăzute de H.C.L. nr. 3/15.01.2018 cu salariul minim brut pe țară garantat în plată ­va­labil începând cu data de 01.01.2019, care este de 2.080 lei. (Dan PRICOPE)