Lumina Sfântă va fi adusă de la Ierusalim la Suceava și în acest an pe Aeroportul “Ştefan cel Mare”

18/04/19 ora:8:53am

In Duminica Paștelui, la Muzeul Satului Bu­covinean, începând cu ora 12.00 va fi un concert de cântece religioase, concurs de ciocnit ouă, iar Tocașii Bucovinei vor fi parte a unui con­cert extraordinar susținut de Ovidiu Lipan Țăn­dărică, concert de toacă și clopotele Bucovinei 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că și în acest an va fi organizată aduce­rea Luminii Sfinte pe Aeroportul “Şte­­fan cel Mare” din Suceava. În acest sens, au fost deja inițiate discuții cu conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. „Am avut o întâlnire cu ÎPS Pimen în care am discutat despre aducerea Luminii Sfinte la Suceava. Şi în acest an Lumina Sfântă va fi adusă la Suceava, pe Aeroportul «Ştefan cel Mare»”, a declarat șeful administrației județene sucevene. El a anunțat că va fi o delegație de la Arhie­piscopie formată dintr-un preot și un mirean care va pleca cu un avion privat la București.

Discuțiile au fost însă extinse și la celelalte evenimente din perioada săr­bătorilor pascale și incluse în programul „Paște în Bucovina”. „De asemenea, am discutat despre evenimentele din Duminica Paștelui, pe care în acest an Consiliul Județean Suceava le organizează la Muzeul Satului Bucovinean începând cu ora 12.00. Aici vor fi cântece religioase, concurs de ciocnit ouă, iar Tocașii Bucovinei vor fi parte a unui concert extraordinar susținut de Ovidiu Lipan Țăndărică, un concert de toacă și clopotele Bucovinei”, a precizat Gheorghe Flutur.

Şeful administrației județene suce­vene a mai anunțat că a transmis pensiunilor sa includă în programul lor aceste evenimente, să organizeze participarea turiștilor. „Asteptăm turiștii și pe suceveni, Duminică, în prima zi a Paștelui, la ora 12.00 la Muzeul Satului Bucovinean”, a mai spus președintele CJ Suceava. (D.P.)