Tuesday , April 23 2024

Lucrările la Centrul Cultural “Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul”, din cadrul Mănăstirii Putna, incheiate oficial

Investiția, derulată prin CNI, se ridică la 13,7 milioane lei. Centrul de la Mănăstirea Putna este singurul centru pentru recondiționarea broderiilor ecumenice, unic în România, dotat cu aparatură de ultimă generație. Centrul Cultural “Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul” va găzdui vernisaje și expoziții temporare, evenimente, simpozioane și conferințe naționale și internaționale pe diverse teme culturale

 

Joi, 2 mai 2019, la Mănăstirea Putna a avut loc o festivitate care a marcat încheierea lucrărilor și înmânarea procesului-verbal de predare-primire a Centrului Cultural “Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul”.

La festivitate au participat Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților,  Vasile-Daniel Suciu, viceprim-ministru, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Mirela-Elena Adomnicăi, prefectul Județului Suceava, Manuela Irina Pătrășcoiu, director general la Compania Națională de Investiții, Viorel Nuțu, directorul firmei General Construct, firma care a executat lucrările, Gheorghe Coroamă, primarul comunei Putna și alte oficialități.

Vicepremierul Suciu s-a arătat încântat de ceea ce a văzut la Putna, valoarea investiției `n nou Centru fiind 13,7 milioane de lei.

Centrul de la Mănăstirea Putna este singurul centru pentru recondiționarea broderiilor ecumenice, unic în România, dotat cu aparatură de ultimă generație.

În noul Centru sunt amenajate diferite ateliere, care vor putea funcționa și ca o școală de creație care să urmărească specializarea, perfecționarea și îmbogățirea experienței plastice tradiționale a artiștilor implicați. Centrul oferă o atenție sporită restaurării, îndeosebi iconografice și de broderie, Mănăstirea Putna deținând cea mai vastă colecție de broderie din țară.

Centrul Cultural “Sfântul Mitropolit Iacob Putneanul” va găzdui vernisaje și expoziții temporare, evenimente, simpozioane și conferințe naționale și internaționale pe diverse teme culturale. (O.S.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …

One comment

  1. cam multi bani se aloca bisericilor , raportat la nivelul de trai…