Locomotiva si primele patru vagoane ale unui tren cu pal au deraiat la Dorneşti

20/08/19 ora:9:00am

Un tren de marfă a deraiat, luni, în zona localității Dornești, din județul Suceava, traficul feroviar fiind blocat pe linia care face legătura cu Putna. Nu s-au înregistrat victime, iar mecanicul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Trenul care a deraiat la Dornești era format din 25 de vagoane încărcate cu pal pentru export. La ieșirea de pe podul de peste apa Sucevei, patru dintre vagoane au deraiat, al doilea fiind răsturnat „45% spre interiorul curbei liniei de cale ferată”, anunță CFR Marfă.

“În data de 19 august 2019, la ora 14:15, pe podul de la intrarea în statia Dornești, a avut loc deraierea locomotivei și a primelor 4 vagoane dintr-un convoi de manevră ce circula dinspre stația Rădăuți spre stația Dornești”, au informat reprezentanții CFR Marfă într-un comunicat de presă. Au fost patru vagoane deraiate iar al doilea vagon este rasturnat “la 45% spre interiorul curbei liniei de cale ferată”, potrivit acestora. Locomotiva era urmată de 25 de vagoane Rills care transportau pal pentru export. Revizia acestora era efectuată la termen.“Din cauza condițiilor dificile ale zonei, în prezent se cauta soluții pentru a se interveni în vederea ridicării materialului rulant si pentru redeschiderea liniei în conditii de siguranță a circulației”, au transmis  cei de la CFR.

Foto Facebook

Conform mai multor informații, în urma accidentului a fost avariată serios și calea de rulare, din cauza accesului dificil în zonă CFR căutând aseară soluții pentru ridicarea vagoanelor pentru a putea începe reparațiile. Deocamdată nu este clar când va putea fi reluat traficul feroviar în zonă, CFR anunțând însă că pentru trenurile Suceava-Putna și retur va asigura transferul auto al pasagerilor pe porțiunea afectată. (O.S.)