Liviu Mihăilă, lansat în lupta pentru Primăria municipiului Fălticeni

reportersite
14/03/16 ora:7:48am

Mai toată pleiada liberalilor suceveni a fost prezentă la festivitatea de lansare, alături de peste 300 de membri și simpatizanți. Lansarea a avut loc la restaurantul Dumbrava, din localitate, fiindcă sediul Casei de Cultură a municipiului Fălticeni tocmai a intrat în renovare 

Sâmbătă, 12 martie,  în municipiul Fălticeni a avut loc lansarea oficială a candidatului Partidului Național Liberal la Primăria orașului – Liviu Mihăilă. Din păcate pentru organizatori, îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei nu a putut să participe la festivitate, așa cum era anunțat, venerabila artistă nedorind să riște o afecțiune cauzată de vreme, la vârsta ei.mihaila 1

Lansarea candidatului PNL nu a putut avea loc, cum s-ar fi dorit anterior, la Casa de Cultură din municipiul Fălticeni pentru că edificiul a intrat recent în renovare. Gurile rele spun că noul șantier a fost demarat tocmai pentru a i se pune bețe în roate contracandidatului primarului în funcție, Cătălin Coman, care este social-democrat. Dacă sala Casei de Cultură municipale nu a putut fi folosită de către liberali, aceștia au identificat o locație chiar mai elegantă, la restaurantul “Dumbrava”, unde au încăput toți cei peste 300 de delegați liberali care veniseră din județ și din țară să susțină lansarea candidaturii lui Liviu Mihăilă la Primăria Fălticeni.

Politicienii liberali suceveni participanți la această lansare au transmis mesaje care să convingă electoratul fălticenean asupra oportunității înlocuirii primarului în funcție, Cătălin Coman, cu candidatul PNL, Liviu Mihăilă.

Deputatul PNL Ioan Bălan a apreciat că “trebuie să redăm Fălticeniului acea imagine de flori, de trandafiri, de zonă care face intrarea în Bucovina. Schimbarea propusă de PNL la Fălticeni va fi de bun augur, pentru că trăim într-un județ înghețat, în care nu se întâmplă nimic. Trebuie să venim cu un proiect pe care să-l prezentăm oamenilor”.

Deputatul liberal Sanda Maria Ardeleanu a arătat: “Acum 8 ani, părintele Liviu Mihăilă a venit la cabinetul meu parlamentar, nu-l cunoșteam, m-a întrebat: cum să facem pentru a crește imaginea Fălticenilor, vreau și eu să fac ceva în domeniul culturii. De atunci am rămas împreună, am vorbit mult despre Fălticeni.  mihaila 2

Fălticeniul este parcă blestemat să rămână în zodia așteptării, așteaptă de multă vreme pe cineva care să continue niște proiecte, să înceapă proiecte adevărate”. La finalul declarației, deputatul Sanda Maria Ardeleanu i-a dăruit lui Liviu Mihăilă volumul “Femeile în viața neamului nostru”,  scris de Nicolae Iorga,  cu mențiunea  că “în echipa de la Consiliul Local Fălticeni ar fi bine să aveți cât mai multe femei lângă dumneavoastră”.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, candidat de asemenea la funcția de primar, în municipiul reședință de județ, a apreciat că părintele Liviu Mihăilă este un om deosebit, “a făcut un act de curaj și responsabilitate, a coborât, dacă vorbim în termeni sportivi, din tribună în teren, la firul ierbii. Sunt convins că dumnealui va face o figură frumoasă la alegerile locale. Astăzi, cei din Fălticeni trebuie să fie conștienți că pe data de 5 iunie trebuie să dea un vot util, pentru că Gheorghe Flutur va fi viitorul președinte al Consiliului Județean, Liviu Mihăilă primar la Fălticeni, iar PNL din toamnă la guvernare”.

Senatorul Gheorghe Flutur, președinte al PNL Suceava și candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava la alegerile locale din vara acestui an, a făcut o declarație oarecum neașteptată: “Eu am fost unul din capii răutăților, l-am invitat să intre în această bătălie pentru Fălticeni pe părintele Liviu Mihăilă. Este o jertfă. În 2012 am greșit, am plătit, e un mers al democrației, dacă am învățat ceva din greșeli, vin astăzi să corectez.

Moldova, cu fete frumoase și oameni talentați, rămâne pol de sărăcie, aici va trebui părintele Mihăilă să găsească rețeta pentru Fălticeni.

Suntem la 20 de minute de Suceava și la 30 de minute de viitoarea autostradă, sper eu, care să lege Moldova, Iașul, de Târgu Mureș, de Ardeal. Din păcate, Fălticeniul este indicat în continuare  ca fiind polul sărăciei, PSD având aici mulți ani conducerea. Să le dați peste deget la bârfitorii răutăcioși, bloggeri sau de pe Facebook, care scot minciuni, injurii, pentru că asta înseamnă frica de Liviu Mihăilă”, a concluzionat senatorul Gheorghe Flutur.mihaila 3

De menționat că printre cei peste 300 de participanți s-au numărat și senatoarea Steliana Miron, omul de afaceri rădăuțean Dumitru Mihalescu, consilierul județean Tudor Plăcintă, fostul senator Orest Onofrei, dar și alte personalități liberale sucevene.

Din rândul oamenilor de cultură mai tineri, întâlnirea a fost onorată de poetul Sorin Poclitaru, jurnalistul Andrei Giurgea, regizorul Ovidiu Cuncea, cântărețul Puiu Crețu, care în final a interpretat o melodie-imn de încurajare pentru candidatul liberal la funcția de primar al Fălticeniului, Liviu Mihăilă.  (N.R.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Alecu 14/03/2016 la ora 12:48 -

    Mă minunez un pic, dar nu de ce este scris în articol, ci de două din cele trei poze atașate la partea scrisă a articolului de față care spun multe despre situația din PNL Suceava, chiar mai mult de o mie de cuvinte fiecare. Nu e de incriminat autorul articolului sau cel care a realizat fotografiile, ci aceia din PNL care au realizat „evenimentul”. Adică a fost vorba de lansarea candidatului PNL la Primăria Fălticeni iar el nu a avut loc în centru din cauza unor personaje ca Balan, 0 – 0, Steliana (în mod clar niște dinozauri expirați politic)? Mai era o doamnă în imagine, lângă dna Ardeleanu (nu Ardelean, dle Flutur, ne-am înțeles?) al cărei rol nu l-am înțeles prea bine. Lungu iar sare în față ca păduchele în frunte (nu că nu ar avea un rol important în captarea unor voturi, dar totuși nu putea măcar el să insiste ca Mihăilă să fie pus în față)? Din nou Flutur nu are niciun cuvânt în fața cuplului Balan – Orest? Pur și simplu nu îmi vine să cred gafa uriașă de imagine pe care a făcut-o ținându-i pe Mihăilă și Tofan la colț. Pe Tofan poate că se merita din unele considerente (aroganța fostului primar, șchiopătarea dinaintea alegerilor din 2012 etc), dar chiar și așa, o gafă ca asta nu cred că va scăpa netaxată.