Lăsat nesupravegheat, un copil de doi ani a ajuns la spital cu arsuri pe abdomen

19/02/18 ora:7:52am

Părinții i-au lăsat pe copii să se joace în casă, în timp ce ei se aflau în curte. Băiețelul de doi ani a luat un ibric cu ceai de pe plită, dar l-a vărsat pe el. Cel mai grav caz înregistrat recent în județul nostru a fost cel al băiețelului în vârstă de un an din Pătrăuți care și-a pierdut viața după ce a căzut în oala cu ciorbă fierbinte. Medicii atrag atenția părinților să nu-și lase copiii nesupravegheați în încăperea în care se gătește

ambulanta

Un copil în vârstă de doi ani din satul Preutești a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului sucevean cu arsuri, după ce a fost lăsat în casă, cu cei șapte frați ai săi, cel mai mare fiind în vârstă de opt ani. Se pare că părinții erau ocupați în curte, în timp ce copiii se jucau în casă, fără a fi supravegheați de un adult. Băiețelul în vârstă de doi ani a vrut să ia ibricul cu ceai de pe plită, dar l-a scăpat, iar lichidul fierbinte s-a prelins peste el. Părinții au auzit țipetele îngrozite ale copiilor, iar când au intrat în casă au înțeles ce s-a întâmplat. Un echipaj al Ambulanței l-a preluat pe băiețelul de doi ani, împreună cu mama sa și i-au transportat la unitatea spitalicească suceveană. După o evaluare de către medicii urgentiști, micuțul a fost diagnosticat cu arsuri de gradele I și II în zona hemitorace anterior și a fost internat pentru tratament de specialitate.

In ultima perioadă a crescut îngrijorător de mult numărul copiilor care ajung la spital și necesită îngrijiri ­me­dicale din cauza neatenției părinților. Medicii suceveni au declarat că numărul micilor pacienți din mediul rural care suferă arsuri este foarte mare comparativ cu anii trecuți, copiii jucându-se de cele mai multe ori în aceeași încăpere în care se gătește. Cel mai grav caz înregistrat în județul nostru a fost cel al băiețelului în vârstă de un an din Pătrăuți care și-a pierdut viața după ce a căzut în oala cu ciorbă fierbinte. La Unitatea de Primiri Urgențe au ajuns copii care au căzut de pe cuptor direct pe plita încinsă sau micuți care au răsturnat peste ei diferite lichide încinse, medicii urgentiști confruntându-se aproape zilnic cu astfel de cazuri. (C.R.)