Friday , April 26 2024

La sfârşitul săptămânii viitoare se va desfăşura a 36-a ediţie a Concursului “Lira de Aur”

 Concursul Naţional “Lira de Aur” se va desfăşura, la Suceava, între 5 şi 7 iunie u festivitatea de deschidere se va desfăşura în incinta Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, iar festivitatea de premiere în Auditoriumul “Joseph Schmidt” din cadrul USV. La concurs vor participa 172 de concurenţi din România şi 23 din Republica Moldova şi Ucraina

 liceul de arta [800x600]


A 36-a ediţie a Concursului Naţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” va avea loc între 5 şi 7 iunie. Festivitatea de deschidere a Concursului Naţional de Interpretare Instrumentală “Lira de Aur” se va desfăşura vineri, 5 iunie 2015, începând cu orele 10:00 în Sala Auditorium a Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, iar, în aceeaşi zi şi în aceeaşi sală, începând cu orele 19:00 membrii juriului vor susţine un concert instrumental. De asemenea, Gala de Premiere va avea loc în ziua de duminică, 7 iunie 2015, de la orele 12:00 în Auditoriumul “Joseph Schmidt” din cadrul Universităţii “Stefan cel Mare” Suceava.
Potrivit directorului Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”, la concurs vor participa 172 din România, dar şi din Republica Moldova şi din Ucraina. Din România vor participa elevi din 13 judeţe, inclusiv din municipiul Bucureşti, din Republica Moldova s-au înscris 20 de concurenţi, iar Ucraina va fi reprezentată de trei concurenţi.
Concursul Naţional de Interpretare Instrumentală se va desfăşura pe trei secţiuni, iar concurenţii au fost împărţiţi ca atare. Incât, la secţiunea instrumente de suflat s-au înscris 58 de concurenţi, din care 22 sunt elevi ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, la secţiunea instrumente cu coarde şi-au anunţat participarea 48 de concurenţi, din care şase aparţin unităţii şcolare organizatoare, iar la secţiunea pian s-au înscris 66 de elevi, din care patru sunt elevi ai şcolii sucevene.
Conform directoarei Bejinariu, premiul cel mare va fi în valoare de 1.000 de euro şi va fi ofe-rit de către Centrul Cultural Bucovina Suceava. De asemenea, vor fi şi alte premii semnificative, după cum urmează: premiul “Ciprian Porumbescu” în valoare de 200 de euro va fi oferit de Asociaţia Părinţilor şi Absolvenţilor Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu”; premiul “Lira de Aur”, în valoare de 150 de euro va fi oferit de Asociaţia “Lira de Aur”, iar finaliştiii competiţiei ce vor obţine minim 100 de puncte vor fi recompensaţi cu premii în bani şi cărţi. Conducerea unităţii şcolare sucevene a explicat că numărul mai mare de participanţi se datorează, cel mai probabil, înscrierii gratuite la concurs, pentru că în anii precedenţi se achita o taxă în valoare de 60 de lei.
Inspectorul general adjunct, Gabriela Scutaru a declarat, în conferinţa de presă ţinută ieri la Colegiul de Artă, că acest concurs se înscrie, prin tradiţie, în caietul de acţiuni educative naţionale ale Ministerului Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice. De asemenea, a mai precizat că evenimentul este pentru Suceava, este un brand al sucevenilor.
Inspectorul şcolar pentru arte, Loredana Ceică a ţinut să precizeze că întreaga echipă de organizare doreşte creşterea notorietăţii acestui concurs. Totodată, directoarea Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava a ţinut să precizeze că Primăria municipiului Suceava sponsorizează concursul cu suma de 80.000 de lei. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …