Tuesday , April 23 2024

La Matematică, doar 40% dintre elevii de a VIII-a au luat note peste 5 la simularea Evaluării Naţionale

Peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut probele din cadrul simulării Evaluării Naţionale la Limba şi literatura română şi la Matematică. Prezenţa cumulată la cele două probe a fost de 93,95%. La Matematică procentul de promovare a fost însă de doar 40,78%, iar la Limba română, rata promovării a fost de 72,52%

elevi prostovani [800x600]


Peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut probele din cadrul simulării evaluării naţionale la Limba şi literatura română şi la matematică, pentru care au avut mai mult de învăţat faţă de anii anteriori când materia era selectată şi mai puţină. Prezenţa cumulată la cele doua probe a fost de 93,95%. Notele peste cinci au fost, însă, foarte puţine, în special la matematică, unde procentul de promovare a fost de doar 40,78%, la limba română, rata promovării fiind mai bună, de 72,52%.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, Mariana Drumea, a declarat, vineri, că în judeţul Suceava simularea Evaluării Naţionale a fost organizată în 167 de unităţi şcolare, fiind înscrişi 7.994 elevi de clasa a VIII-a.
Drumea a spus că la simularea probei scrise la Limba şi literatura română prezenţa a fost de 94,4 la sută, iar la proba de Matematică a fost de 93,9 la sută.
Ea a precizat că la proba de Limba română 72,52 la sută dintre elevii prezenţi au obţinut note mai mari de 5.00, un procent uşor mai mic faţă de rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale din 2014, când 74,7 la sută au luat note de trecere.
Drumea a spus că la Matematică 40, 78 la sută dintre elevii prezenţi la simulare au obţinut note peste 5.00, faţă de anul 2014, când doar 21,2 la sută au luat note mai mari de 5.00.
Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că prezenţa cumulată la cele două probe din cadrul simulării Evaluării Naţionale a fost de 93,95 la sută în judeţul Suceava.
Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a a avut loc în 23 februarie la Limba şi literatura română, în 24 februarie la Matematică şi în 25 februarie la Limba şi literatura maternă, această probă fiind susţinută doar de catre elevii care aparţin minorităţilor naţionale şi au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.
Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în ve-derea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.
Evaluarea Naţională va avea loc în perioada 22-24 iunie. (I.G.N.)

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …