Jumatate dintre candidații suceveni pică proba de „sală” la examenul auto

12/07/18 ora:8:42am

La proba practică de traseu promovabilitatea este de 71,1%. Acestea sunt datele din al doilea trimestru al acestui an. In județ funcționează 91 de școli de șoferi și profesează 430 de instructori autoexamen sala

În trimestrul al II-lea al anului, cei 10 lucrători de la ghișeele Compartimentului permise conducere și ­e­xaminări auto au preluat 6.725 dosare ale candidaților în vederea obținerii permisului de conducere. În acest interval de timp au fost procesate 9.275 permise de conducere, 6.055 reprezentând pre­schimbări sau adăugări de categorii ale acestor documente.

Potrivit unui comunicat de presă al Instituției Prefectului – Județul Suceava, la proba teoretică de sală au fost examinate 5.590 persoane, fiind declarate admise 3.014, ceea ce înseamnă o promovare de 53,92%. La proba practică de traseu au fost examinate 4.649 persoane, fiind declarate admise 3.306, reprezentând o promovabilitate de 71,1%. În aceste activități au fost implicate 17 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – 3 ofițeri și 14 agenți.

În perioada 1 aprilie – 15 mai 2018, exa­minarea la proba practică de traseu s-a desfășurat în municipiul reședință de județ, după care proba a avut loc în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.

În evidențele SPCRPIV figurează 91 școli de șoferi (din care 14 PFA-uri), în total fiind 430 de  instructori auto.

În perioada trimestrului al II-lea au fost ­ana­lizate 93 de solicitări de obținere a unui nou permis de conducere, din partea unor persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni sau mențiuni în cazierul judiciar, fiind aprobate 92. Au fost preschimbate în documente similare 626 permise de conducere străine. Au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării a 9 infracțiuni (fals în declarații), documentele fiind înaintate pentru continuarea cercetărilor de către Parchet și Inspectoratul de Poliție Județean. (D.P.)