Jumătate dintre candidatele admise la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni sunt din Suceava

21/01/20 ora:8:05am

In urma susținerii probei scrise de către cei 735 de candidați care au promovat probele eliminatorii, au fost admiși 170 de candidați, dintre care 14 femei, 3 bărbați pe locurile etniei rrome și alți doi pe locurile destinate altor minorități. Din totalul candiaților admiși, 24 provin din Suceava, iar dintre cele 14 femei admise jumătate sunt sucevence. Candidatul de pe locul 1 din lista celor declarați ”Admis”, care a obținut 85 de puncte, este din județul Galați, fiind urmat de o suceveancă și un brăilean, ambii cu 84 de puncte 

Concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, sesiunea ianuarie 2020, s-a încheiat. În urma susținerii probei scrise de către cei 735 de candidați care au promovat probele eliminatorii, au fost admiși 170 de candidați, dintre care 14 femei, 3 bărbați pe locurile etniei rrome și alți doi pe locurile destinate altor minorități. Din totalul candiaților admiși, 24 provin din Suceava, iar dintre cele 14 femei admise jumătate sunt sucevence. De precizat că în topul candidaților proveniți din Suceava primele 3 poziții, după punctajele obținute, sunt ocupate de femei.

”Cei 735 de candidați care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs duminică, 19 ianuarie a.c., testul grilă de verificare a cunoștințelor, cuprinzând 90 de itemi, din care 60 la limba română și 30 la limba străină (engleză sau franceză). După susținerea testului de cunoștințe, au fost admiși 156 de bărbați, din care 3 bărbați pe locurile etniei rrome și doi pe locurile altor minorități, și 14 femei”, au precizat reprezentanții unității de învățământ.

Candidatul de pe locul 1 din lista celor declarați ”Admis”, care a obținut 85 de puncte, este din județul Galați, fiind urmat de o suceveancă și un brăilean, ambii cu 84 de puncte, iar locul 3 este adjudecat tot de doi candidați, ambii cu câte 83 de puncte, din Maramureș, respectiv Iași.

Potrivit reprezentanților instituției, ultimii candidați admiși au fost departajați după media obținută la examenul de bacalaureat, obținând toți 67 de puncte. Listele cu rezultatele obținute de toți candidații sunt afișate la avizierul școlii și pot fi consultate și pe pagina web a unității de învățământ.

Candidații declarați ”Admis” se vor prezenta la sediul școlii în data de 2 februarie a.c., pană la orele 14.00, cursurile urmând să înceapă pe data de 3 februarie. Aceștia vor încheia angajamente prin care se obligă ca, după absolvirea școlii, să îndeplinească serviciul timp de minimum 10 ani în unitățile în care vor fi încadrați sau mutați ulterior, în raport de nevoile MAI. De asemenea, se obligă să restituie cheltuielile de întreținere efectuate de MAI pe timpul școlarizării, în cazul în care sunt îndepărtați din instituția de învățământ pentru lipsă de interes la învățătură sau pentru abateri disciplinare, ori încetează școlarizarea la cerere, precum și în eventualitatea că nu-și respectă obligația de a îndeplini serviciul în condițiile de mai sus. Absolvenții școlilor militare vor primi repartiție în una din unitățile Jandarmeriei Române, în funcție de media de absolvire, opțiunea absolventului și posturile vacante. (Oana NUȚU)