Joi seară a avut loc Gala de excelență a tinerilor liberali

reportersite
16/11/19 ora:9:29am

În cadrul Galei de Excelență a Tinerilor Liberali, care a avut loc joi, 14 noiembrie, în sala mică a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, au fost premiați mai mulți tineri suceveni merituoși.

Prezent la Gala de Excelență a Tinerilor Liberali, primarul Ion Lungu a făcut o scurtă analiză a rezultatului obținut în primul tur al alegerilor prezidențiale arătând că Iohannis și PNL au obținut în municipul reședință de județ cât PSD și USR la un loc câștigând în toate secțiile. „Ce înseamnă acest lucru? Am pus o temelie pentru mandatul viitor. Este o certitudine”, a spus Ion Lungu.

Preşedintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, s-a declarat impresionat de forţa pe care o au tinerii liberali din judeţ.  „Am să vă vorbesc fără cască în ureche şi fără să-mi vorbească cineva în cască. Aici e o întâlnire a viitorului Sucevei şi a României. Vă mulţumesc pentru această extraordinară mobilizare la PNL Suceava. Nu am cuvinte. Mă uitam în sală şi nu îmi venea să cred câtă multă lume a venit din partea tineretului liberal dornic să ne audă şi noi dornici să vă auzim, să vă vedem”, a spus  Gheorghe Flutur. El a promis tinerilor că îi va promova în funcții pe posturi de secretar de stat sau șefi de instituții. „Mă gândesc foarte serios cum promovăm tineretul. Şi avem o serie de oameni promovaţi şi în administraţia locală cu poveşti de succes. Ne gândim să promovăm şi în administraţia centrală”, a spus președintele PNL Suceava.

Este de menționat că prestațiile foarte bune ale fălticeneanului Ionel Vasiliu și ale rădăuțeanului Bogdan Loghin l-au determinat pe vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, să se declare încrezător că aceștia vor putea ajunge primari de Fălticeni, respectiv Rădăuți, în urma alegerilor din anul 2020. Proaspăt exclus din PSD, Bogdan Loghin a fost premiat de către liderul liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, cu o diplomă pentru curaj. Flutur a subliniat că tânărul Bogdan Loghin a spus adevărul verde-n față, chiar dacă asta l-a costat excluderea din partid. „Primești de la noi o diplomă pentru curaj!”, i-a spus Flutur lui Loghin. De altfel, Ioan Balan a apreciat că președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost sufletul acestui eveniment și a împărtășit tinerilor din experiența sa politică, dar și cum a trăit multe din evenimentele politice la care a luat parte.

Este de remarcat prezența sa în cadrul galei și secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, el însuși un tânăr de succes în politică, a reprezentat un exemplu de urmat pentru tinerii liberali suceveni. „Am luptat și am crezut în proiectele mele. Așa cum voi lupta și voi crede în ele. Asta trebuie să faceți și voi. Să stați lângă oameni de calitate. Stați lângă Gheorghe Flutur, mergeți pe lângă parlamentarii pe care îi aveți aici. Vă rog un singur lucru între aceste tururi. Să mergeți să le spuneți tinerilor să iasă la vot. Votul dumneavoatră schimbă istoria”, a declarat Sighiartău.

Menționăm că printre ceilalți participanți la eveniment s-au numărat senatorul liberal Daniel Cadariu și deputații Dumitru Mihalescul și Angelica Fădor. (D.P.)