Jaf ca-n filme pe Mărășești: Un valutist sucevean a fost “ușurat” de hoți de aproape 200.000 de euro

reportersite
8/03/19 ora:6:30am

Trei indivizi deghizați au spart portbagajul unui BMV, au luat o geantă cu bani și au demarat în trombă. Păgubitul este Vasile Poenar, administratorul firmei de schimb valutar Kantor. Suceava a devenit în ultimii ani raiul tâlharilor și spărgătorilor. Foarte multe spargeri cu prejudicii enorme au rămas cu autori necunoscuți

 

Jaf ca-n filme, ieri dimineață, în jurul orei 09.15, pe strada Oituz din municipiul Suceava, acolo unde administratorul firmei de schimb valutar Kantor, Vasile Poenar, a fi fost ușurat de hoți, conform unor surse neoficiale, de aproximativ 200.000 de euro. Valutistul și-a parcat mașina, marca BMW, în spatele Alpha Bank din zona Mărășești și a plecat la sediul din față al băncii, unde intenționa să depoziteze bani.

Între timp, în parcare și-a făcut apariția un Renault Clio, cu numere provizorii de Botoșani, în care se aflau trei indivizi deghizați cu mănuși și măști. Unul dintre ei a coborât din autoturism, iar în câteva secunde a spart portbagajul BMW-ului, de unde a sustras o geantă cu bani.

Observați de două vânzătoare din zonă, cei trei hoți au încercat să părăsească parcarea pe lângă oficiul postal de pe Mărășești, dar au dat “bot în bot” cu o altă masină. Blocați din față, hoții au făcut o întoarcere bruscă, moment în care au avariat un alt automobil parcat, după care au demarat în trombă spre bulevardul George Enescu.

Unul dintre marcatorii ocular a sunat imediat la 112, astfel că, în jurul orei 09.30, și-au făcut apariția politiștii, care au înconjurat locul faptei și l-au informat pe valutist că mașina i-a fost spartă de către hoți.

„În jurul orei 09.30, o femeie a sesizat Poliția cu privire la faptul că trei persoane au forțat portbagajul unei mașini, parcate în zona Oituz din municipiul Suceava și au sustras de acolo o geantă. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, au identificat proprietarul autoturismului, care este administratorul unei case de schimb valutar, din verificările ulterioare constatându-se faptul că cei trei bărbați au forțat portbagajul mașinii, au luat o geantă în care se afla o sumă de bani. Cuantumul acesteia nu a putut fi stabilit cu exactitate întrucât proprietarul mașinii și administratorul casei de schimb valutar nu a putut preciza cu exactitate ce sumă de bani se afla în geanta respectivă. Tot din verificări s-a constatat faptul că cei trei autori s-au urcat ulterior într-o altă mașină. La plecarea de pe loc au tamponat ușor o altă mașină parcată și ulterior s-au deplasat într-o direcție necunoscută”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef de poliție Ionuț Epureanu, care a precizat și măsurile imediate luate de polițiști: „Au fost instituite mai multe filtre la ieșirile din oraș, au fost efectuate activități investigative, au fost ridicate și prelucrate imaginile de pe camerele de luat vederi și s-a stabilit un cerc de suspecți urmând ca în urma activităților investigative, informative dar și de cercetare penală să fie stabilită identitatea autorilor și bineînțeles să fie trași la răspundere penală în cadrul dosarului de furt întocmit la nivelul Poliției municipiului Suceava”.,

Mașina valutistului Vasile Poenar a mai fost spartă de hoți

La începutul anului 2016, în dimineața sărbătorii de Bobotează, Vasile Poenar, fost Ghinghilovschi, administratorul caselor de schimb valutar Kantor SRL, a mai fost jefuit de hoți. Atunci, Poenar și-a parcat autoturismul marca BMW pe strada Universității, pentru a luat micul dejun la unul dintre restaurantele din zonă. În timp ce valutistul mânca, mai multe persoane, i-au atacat mașina, reușind să fure din interiorul ei suma de 70.000 de euro. Când oamenii legii l-au întrebat pe bărbat de unde are banii și dacă poate justifica proviniența acestora, Vasile Poenar nu a mai vrut să depună plângere pentru furtul respectiv.

În anul 2016, SC Kantor SRL, a lui Vasile Poenar, avea case de schimb valutar în magazinul Bucovina și în piața din centrul Sucevei. La început, SC Kantor SRL avea la conducere două persoane, Vasile Poenar și Sorin Rotariu. În anul 2015, cel din urmă s-a sinucis aruncându-se de pe un pod al șoselei de centură, peste firele de înaltă tensiune ale căii ferate. Astfel, Vasile Poenar a rămas singurul administrator ar societății respective. (O.S.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Danny 08/03/2019 la ora 11:55 -

    Suceava a devenit orasul infractorilor. Sa fie oare datorita politiei ca si inexistente? Cred ca da.
    Spargerile de case, furturile, au devenit realitatea de zi cu zi.

    PANA CAND DOMNILOR POLITISTI?