Ion Lungu: “Toate străzile de pământ vor fi asfaltate”

21/02/20 ora:7:55am

Lucrări la străzile din Suceava demarează în forță la primăvară. Primarul Ion Lungu a semnat ieri contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea străzii Emil Cioran din zona Tătărași cu reprezentanții asocierii formate din firmele locale „Florconstruct” și „Dru-Po”. In prezent se lucrează la modernizarea străzilor Traian Țăranu din Obcini, Micșunelelor din Ițcani și Vasile Pîrvan din Burdujeni Sat 

 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat, în cursul zilei de joi, 20 februarie, contractul de proiectare și execuție pentru modernizarea străzii Emil Cioran din zona Tătărași cu repre­zentanții asocierii formate din firmele locale „Florconstruct” și „Dru-Po”. Într-o informare pe contul de facebook, primarul a spus că valoarea contractului este de 1,7 milioane de lei, iar investiția va fi realizată în 11 luni. Precizăm că mai sus de strada Emil Cioran sunt lucrări la rețelele de utilități, Primăria Suceava emițând o autorizație de construire pentru obiectivul Alimentare cu apă potabilăși canalizare în cartier pentru tineri zona Tătărași (cartier Europa) din Municipiul Suceava, în data de 27 Ianuarie.

Referitor însă la lucrările de modernizare a unor străzi, Ion Lungu a mai spus că în prezent se lucrează la modernizarea stră­z­ilor Traian Țăranu din Obcini, Micșunelelor din Ițcani și Vasile Pîrvan din Burdujeni Sat. Ion Lungu a adăugat că în perioada următoare vor demara lucrări pe următoarele străzi de pământ: Barbu Ştefănescu Delavrancea din Ițcani, Ştefan Luchian și Crîngului din Burdujeni Sat și Ştefan Octavian Iosif, Ion Păun Pincio și Petuniilor din Zamca.

Răspunzând unui apel adresat de o suceveancă, Ion Lungu a precizat că de pe Mic­șunelelor se vor muta lu­cră­­rile pe Barbu Ştefănescu Delavrancea. O altă sucevean­că i-a atras atenția primarului că pe strada Traian Popovici, care e din ce vin ce mai populată si aglomerată, locuiesc o mulțime de oa­meni, plătitori de impo­zite, care merg la serviciu și își trimit copii la școală plini de noroi din cauză că nu este strada asfaltată. „Lucrăm la proiectul pentru gaz metan pe Traian Popovici, după care asfaltăm. Avem o mare problemă: strada este foarte îngustă. Vom găsi soluțiile tehnice”, a răspuns Ion Lungu cu privire la strada Traian Popovici. De asemenea, edilul a spus că se are în vedere și strada care urcă pe lângă o spălătorie din zona cartierului Tinereții și asigu­ră legătura cu strada Eusebiu Camilar. De ase-menea, primarul a precizat că „Toate străzile de pă­mânt vor fi asfaltate, mai puțin cele care nu sunt ale Primăriei”, alu­zia fiind cât se poate de evidentă la situațiile în care unii au făcut ansambluri rezidențiale sau câ­te­va case și așteaptă ca Primă­ria să le asfalteze ori modernizeze drumurile care, de fapt, sunt pe teren proprietate privată. (D.P.)

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. ion 21/02/2020 la ora 16:37 -

  vin alegerile, nu , ? mai lasa-ne domnule primar.

 2. Cetateanul 21/02/2020 la ora 15:04 -

  A inceput campania Lungu in sus si Lungu in jos

 3. toma necredidinciosul 21/02/2020 la ora 11:01 -

  De ase-menea, primarul a precizat că „Toate străzile de pă­mânt vor fi asfaltate, mai puțin cele care nu sunt ale Primăriei”
  Iesiti public si spuneti o data concreta. Lozinca asta o auzim de multi ani. nici nu-i mai pot numara.
  Proiectul IMPLICAT.SV , BUGETARE PARTICIPATIVA. Nu vorbiti deloc despre nici una din strazi.
  Acolo a fost asa:
  – primaria avea ceva proiecte pe teava, adica cele ce s-au realizat.
  – postacii primariei au votat proiectele
  – nu s-a asteptat nimeni la mobilizare din partea populatiei.
  – fiind proiecte care nu convin, ne duceti cu vorba sau cu lipsa comunicarii.
  Va rog sa ma contraziceti si ma predau .