Ion LUNGU: Municipiul Suceava va avea Orchestra de Cameră “Simina Croitoru”

16/02/20 ora:11:31pm

Manifestările dedicate sărbătoririi a 632 de ani de atestare documentară a orașului s-au încheiat sâmbătă seara cu un Concert Extraordinar de muzică simfonică susținut de pianistul Horia Mihail și talentații violoniști Gabriel și Simina Croitoru, acompaniați de Croitoru String Virtuosi Orchestra.

«Cu acest prilej i-am propus doamnei Simina Croitoru să ne ajute să înființăm o  Orchestră de Cameră la Suceava care să-i poarte numele, Orchestra de Cameră “Simina Croitoru” a  municipiului Suceava. Mulțumim doamnei Simina Croitoru pentru că și-a dat acordul », a anuntat primarul Ion Lungu care a participat la concert si le-a oferit artiștilor care au evoluat pe scenă cate o medalie aniversară, diplomă de excelență si flori.

Simina Croitoru  este o violonistă de excepție care a obținut multe premii naționale și internaționale fiind laureată și a Festivalului de muzică simfonică “Lira de Aur” care se desfășoară de peste 30 de ani la Suceava și este finanțat de primărie.

«Sunt bucuros  ca vom avea o Ochestra de Camera la Suceava. În perioada următoare vom pune în practică cele stabilite sâmbătă seara. Aceasta orchestra de camera  va sta la baza înființării  unei Orchestre simfonice la Suceava. Orasul Suceava are traditie in acest sens,  sa nu uitam ca unul din cele mai prestigioase festivaluri la nivel național  “Festivalul Lira De Aur” se desfasoara de peste 30 ani la Suceava,municipaliatea fiibd principalul  finantator », a declarat primarul Ion Lungu. (O.S.)