Ion Lungu face apel la suceveni să-şi achite datoriile la întreţinere ca să poată avea căldură în continuare

22/02/18 ora:8:59am

 “Nu ţinem pe nimeni forţat la sistemul centralizat, dar cei care sunt racordaţi trebuie să plătească facturile”, a declarat Ion Lungu, adăugând că datoria scadentă şi cea restantă a populaţiei este de 4,2 milioane de leiLungu conf de presa 31 ian 2018 (5)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a lansat, ieri, în conferinţa de presă, un apel la sucevenii ale căror locuinţe sunt racordate în continuare la sistemul centralizat de termoficare să-şi achite facturile restante, în valoare totală de aproximativ un milion de euro.  „Aşa cum am mai spus, nu ţinem pe nimeni forţat la sistemul centralizat, dar cei care sunt racordaţi trebuie să plătească facturile”, a declarat Ion Lungu, adăugând că datoria scadentă şi cea restantă a ­po­pulaţiei este de 4,2 milioane de lei.

De asemenea, primarul a precizat că municipalitatea a plătit în avans de 1,5 ­mi­lioane de lei la termoficare, dat fiind faptul că producătorul de energie termică Bioenergy se află într-o situaţie financiară precară. De altfel, Ion Lungu a mai spus că municipalitatea caută soluţii pentru a achita facturile la zi la şcoli.

Pe de o parte, primarul a precizat că este necesară achitarea la zi a plăţilor aferente facturilor pentru ca societatea care produce energie termică, precum şi cea care o distribuie să poată să aibă fonduri suficiente cât să poată trece cu bine iarna aceasta.

De cealaltă parte, el a subliniat că motivul pentru care vrea ca să asigure lichidităţile îndeosebi pentru funcţionarea centralei termice până la final de sezon rece (probabil spre jumătatea lunii aprilie, deşi primarul s-a referit cuvânt cu cuvânt doar la „ieşirea din iarnă”) este de a putea să fie elaborată o strategie pentru perioada următoare. (D.P.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Unul 22/02/2018 la ora 13:28 -

    Corect. Au marit si taxele la primarie si vrea sa le platim cat mai repede ca nu au de unde sa dea salariile NESIMTITE.
    Sa nu mai vorbim de faptul ca freaca o menta de nu au aer.
    Cred ca 90% din ladys sunt angajate pe proba …..

  2. costel 22/02/2018 la ora 10:44 -

    Mama lor de nesimtiti. Si-au facut niste salarii de te doare capul ,au scumpit giga si gunoiul si mai au tupeu sa faca pe revoltatii. V-ati uitat desteptilor pe tabele sa vedeti ce scori apar acolo. De unde sa dai vreo 500 sau 600 lei la intretinere pe luna. Am vazut ca si la garsoniere a trecut intretinerea de 300 lei. Ce este atat de greu sa nu dati caldura ca ghiolbanii in blocurile anvelopate termic. Interesul e sa se invarta ceasul si sa taxeze cat mai mult. Presedintii de asociatie sunt niste carputze care nu au ”tupeul” sa miste in front in fata celor care dau ”caldura”. Iti faci un calcul si le spui in fata. Ma baieti eu nu pot sa incarc la caldura ca un nesintit, ca asa vreti voi. Unde s-a mai vazut aberatia asta, sa ajunga intretinerea cat jumatate de salariu. Nu toti lucreaza la stat si au salarii incepand de la 2500 net pentru un lache de la curatenie si in jur de 4000 de lei pentru cei cu studii superioare facute si alea de ochii lumii mai mult pentru diploma.