Într-un clasament privind prezența și popularitatea pe internet, USV ocupă poziția 14 din cele 80 de universități din România

12/10/18 ora:10:49am

La nivel mondial, topul uniRank (clasament care analizează universitățile prin prisma prezenței/popularității pe internet), plasează USV pe locul 3.755 într-un top care cuprinde cele 13.600 de instituții de învățământ superior recunoscute oficial, din 200 de state. „Datele publicate de uniRank certifică eforturile constante ale universității sucevene de internaționalizare a activității sale academice și de cercetare, fiind o recunoaștere a dezvoltării instituționale pe care USV a înregistrat-o pe parcursul celor 55 de ani de existență”, consideră oficialii Universității sucevene 

În cadrul unui top realizat de uniRank University Ranking, o platformă in­ternațională specializată în clasificarea instituțiilor de învățământ superior, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se plasează pe poziția 14 din 80 de universități românești luate în considerare.

La nivel mondial, conform măsurătorilor uniRank University Ranking (clasament care analizează universitățile prin prisma prezenței/popularității pe internet), USV ocupă locul 3.755 într-un top care cuprinde cele 13.600 de instituții de învățământ superior recunoscute oficial, din 200 de state.

Topul uniRank este condus de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca, urmată de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea din București. Înainte USV se mai află Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca,  Academia de Studii Economice din București, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaș, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnica din București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Pe locul 15, imediat după USV se plasează celebra Universitate “Spiru Haret”.

De la înființarea platformei în anul 2005, metodologia folosită pentru realizarea clasamentului a fost periodic ajustată pentru a oferi rezultate cât mai corecte. Actuala metodă de lucru uniRank University Ranking se bazează pe un algoritm care include 5 valori web, imparțiale și independente, extrase din 4 surse diferite de informații web. Scopul uniRank University Ranking este să ofere o clasare globală aproximativă a universităților și colegiilor lumii pe baza prezenței și popularității lor pe web analizând traficul estimat, încrederea, autoritatea și calitatea link-ului de popula­ritate. “Astfel, platforma devine un instrument care să sprijine cadre didactice și studenți în a înțelege cât de cunoscută este o instituție de învățământ superior într-o țară străină”, consideră oficialii USV.

„Pentru USV, clasamentul uniRank poate reprezenta o radiografie care surprinde maturitatea instituțională a unei universități, aflată în plin proces de dezvoltare pe toate planurile, într-un context socio-economic dificil și în condițiile unei subfinanțări a învățământului superior din România. Datele publicate de uniRank certifică eforturile constante ale universității sucevene de internaționalizare a activității sale academice și de cercetare, fiind o recunoaștere a dezvoltării instituționale pe care USV a înregistrat-o pe parcursul celor 55 de ani de existență. Creșterea vizibilității pe plan internațional, infrastructura didactică și de cercetare modernă, ­ca­litatea personalului academic au fost, cu siguranță, factorii care au determinat creșterea atractivității USV pentru candidații la studii din afara țării. Astfel, în anul universitar 2018-2019, din cei peste 8760 de studenți la nivel de licență, masterat și doctorat, 980 (11%) sunt tineri din Republica Moldova, Ucraina, Turkmenistan, China, SUA, Serbia etc.”, se arată într-un comunicat remis redacției de Universitatea suceveană. (C.A.)