Interlopul care l-a lovit cu sabia în cap pe polițistul Sfichi a fost arestat preventiv

7/12/17 ora:8:37am

Alexandru Huțuleac a fost arestat pentru 30 de zile pentru ultraj şi tentativă de omor. Acesta a fost băgat în arestul Poliției sucevene după ce l-a lovit cu sabia în cap pe polițistul Dan Ciprian Sfichi în timpul unei percheziții la locuința sa din Rădăuți u zeci de oameni au donat ieri sânge, la Iaşi şi la Suceava, pentru a-i veni în ajutor polițistului rănit  Alexandru Hutuleac (2)

Ieri, în jurul orei 15.00, Alexandru Huțuleac, de 28 de ani, din municipiul Rădăuți a fost dus la Tribunalul Suceava, unde a fost prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracțiunilor de „ultraj” şi „tentativă de omor”. Individul a spus că regretă fapta comisă şi că se roagă pentru sănătatea polițistului pe care l-a lovit cu sabia în cap. Magistrații suceveni au dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Amintim că în dimineața de 5 decembrie 2017, polițiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au desfăşurat o acțiune pentru a destructura o grupare specializată în trafic de droguri. Astfel, au fost făcute opt percheziții la mai multe domicilii din zona Rădăuți. Pe la ora 06.00, oamenii legii au descins la locuința lui Alexandru Huțuleac, considerat unul dintre capii rețelei. Acesta are casa împânzită cu camere video, aşa că imediat după ce câinele din curte a început să latre a observat că va fi „vizitat” de polițişti. Huțuleac a închis becurile din casă şi s-a postat după o uşă, înarmat cu o sabie.Alexandru Hutuleac (1)

Mascații au spart uşa de la intrare cu berbecul, primul care a intrat în imobil fiind agentul şef-adjunct Dan Ciprian Sfichi, din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava. Huțuleac s-a năpustit asupra sa şi a reuşit să-l ia prin surprindere, aplicându-i mai multe lovituri asupra capului şi a brațului. Agentul nu purta în acel moment casca de protecție.

Atacatorul a fost imobilizat de către colegii polițistului lovit, iar victima a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Suceava. Medicii de la această unitate medicală au reuşit să-l stabilizeze pe agentul de la trupele speciale, astfel că s-a putut efectua transferul său cu elicopterul SMURD, la Iaşi, unde a fost internat la Spitalul de Neurochirurgie. El a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral sever, plagă tăiată fronto-temporo-parietală dreapta”. După computerul tomograf făcut la Spitalul Județean Suceava s-a evidențiat dilacerare cerebrală. Practic, polițistul Sfichi a ajuns la spital cu capul sfărâmat.

La Iaşi a fost supus la două intervenții chirurgicale.  „Starea pacientului este în continuare uşor instabilă din punct de vedere hemodinamic, încă este pe suport de adrenalină, dar din ce în ce mai uşor de controlat, din ce în ce mai stabil. Au apărut nişte mişcări spontane pe partea dreaptă, ceea ce din punct de vedere neurologic este un semn foarte bun. Sperăm să nu mai apară alte complicații”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului „Nicolae Oblu” Iaşi, medicul neurochirurg Marius Dabija. Potrivit acestuia, medicii au tot ce trebuie pentru a controla starea lui hemodinamică, pentru a-l ajuta să depăşească momentul.

Pe de altă parte, pentru veni în ajutorul acestuia, zeci de colegi de-ai lui Sfichi au donat ieri sânge, atât la Iaşi cât şi la Suceava. Poliția Română a anunțat, miercuri dimineață, pe pa­gina oficială de Facebook, că agentul şef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian a depăşit noaptea cu bine.

„Ciprian a depăşit noaptea cu bine. O parte dintre colegii noştri au donat deja sânge, pentru a fi în rezerva spitalului, pentru orice eventualitate, iar alții vor merge în această dimineață către centrele specializate. Mulțumim tuturor pentru gândurile bune adresate lui Ciprian”, este mesajul Poliției Române.  (Dănuț ZUZEAC)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. AdrianRD 08/12/2017 la ora 1:14 -

    Hutuleac asta trebuie sa facă măcar 10 ani de închisoare, asa pentru reeducare.

  2. yyoyo 07/12/2017 la ora 10:10 -

    amandoi locuiau in Radauti, mergeau la aceeasi sala de fitness, stiau unul de altul – se cunosteau.