Intâlnire a directorilor de școli cu primarul Ion Lungu. 7,5 milioane de euro alocați în acest an pentru investiții și reparații la unitățile de învățământ din Suceava

18/01/20 ora:7:30am

In cursul zilei de vineri, 17 ianuarie 2020, Ion Lungu, primarul Sucevei, a purtat discuții cu directorii și contabilii șefi ai școlilor din oraș, pe tema bugetului municipalității aferent anului 2020.

Așa după cum primarul Lungu a anunțat acum câteva zile, în acest an bugetul la capitolul învățământ este mai mare cu 39,94%, comparativ cu anul trecut, pentru capitolul investiții și reparații fiind alocați aproximativ 7,5 milioane de euro.

Investițiile cu fonduri europene preconizate pentru acest an sunt următoarele: grădiniță Burdujeni sat; grădiniță centru Dobrogeanu Gherea; corp laboratoare la Colegiul “Petru Rareș”; reabilitare clădiri la Colegiul “Petru Mușat” – pentru învățământ dual; reabilitare clădiri apartinand de Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară pentru învățământ dual.

Din fondurile proprii ale Primăriei, în 2020 urmează a fi realizate următoarele investiții: grădiniță nouă la Școala nr.7 Ițcani; finalizarea grădiniței de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”; Sala de sport  de la Școala nr.10 Burdujeni; Sala de sport de la Școala nr.4 George Enescu; Grădiniță nouă la Școala nr.1; finalizarea sălii de  gimnastică de la Colegiul Național “Spiru Haret” și refacerea terenului de sport de la Colegiul “Samuil Isopescu”.

«După cum se poate constata și la școli acest an este un an al dezvoltării, 57,64% din bugetul pentru învățământ merge către investiții. Primăria și Consiliul Local Suceava asigură condiții pentru performanța școlară în orașul nostru», a declarat la finalul întâlnirii de vineri primarul Ion Lungu. (O.S.)’