Instructor auto, cercetat pentru că lua câte 400 de euro de la cursanţi pentru a mitui poliţiştii la examene

15/04/13 ora:10:52pm

mitaUn instructor auto de 51 ani de la o şcoală de şoferi din Rădăuţi este acuzat că le cerea cursanţilor câte 400 de euro pentru a obţine permisul auto. Acesta le spunea potenţialilor şoferi că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori, astfel că anchetatorii au extins ancheta către lucrătorii de la SPRCIV Suceava pentru a stabilit participaţia infracţională a acestora

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a fost sesizat de către Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de instructorul auto Petru Stingheriu de la şcoala de şoferi SC Rut Com Serv SRL din Rădăuţi, care a solicitat cursanţilor M.D.S. şi M.L. câte 400 de euro, susţinând că are influenţă asupra poliţiştilor examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Suceava pentru a fi declaraţi promovaţi la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoria B de autovehicule. Echipa operativă condusă de procurori a monitorizat activitatea desfăşurată de cei implicaţi în activitatea infracţională, identificându-l pe traficantul de influenţă asupra căruia s-au găsit şi sume de bani dintre cele ce formează obiectul cauzei.
Anchetatorii vor continua urmărirea penală faţă de Pentru Stingheriu, de 51 ani, din municipiul Rădăuţi, pentru săvârşirea infracţiunii continuate de trafic de influenţă, procurorii urmând să stabilitească şi participaţia infracţională a unor lucrători din cadrul SPRCIV Suceava. (C.Z.)

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. infractori 16/04/2013 la ora 14:52 -

    suceava ,judetul tutror posibilitatilor ,nat umblat prin justitie sa vedeti ce e acolo.

  2. Dan 16/04/2013 la ora 9:20 -

    Suceava e oras inchis si toata lumea stie despre protectia ticalosilor la cele mai inalte nivele, inclusiv justitie. Nu va intrebati: De ce nu s-a ajuns oare cu arestari si in randul judecatorilor despre care se zice ca sunt mai mult decat corupti la Suceava? E simplu. Cred ca numai stransele legaturi de rudenie si influentele unor avocati in randul judecatorilor dar si procurorilor. Evident insa e vorba doar despre protectia oferita celor cu gulerele albe, nicidecum micilor gainari care fura un salam din METRO sau a altor mici asa zisi afaceristi. Trebuie sa aiba si presa ce scrie despre “realizarile” lor, nu?

  3. Alex 15/04/2013 la ora 23:16 -

    Cam scump. La Suceava tariful e mai mic.Se cer intre 100 si 200 de euro. Nu stiu daca fac si interventii, dar de cerut, mai toti cer bani. Probabil celor care nu promoveaza, ii inapoiaza sub pretextul ca nu s-a mai putut interveni. Domnii de la DNA, merita sa investigati si in SV si in alte orase!!!