Friday , April 26 2024

Institutul “Cantacuzino” a confirmat că băieţelul din Mitocu Dragomirnei care a decedat săptămâna trecută avea rujeolă

Micuţul nu a fost vaccinat din cauza unei afecţiuni genetice care scade imunitatea, vaccinarea nefiind recomandată în aceste condiţii. Rezultatele Institutului “Cantacuzino” au mai confirmat rujeola şi la un băieţel în vârstă de şase luni din zona Rădăuţi. In cursul anului trecut, în Suceava au fost confirmate trei cazuri de rujeolă

 vaccin rujeola

Rezultatele de laborator ale Institutului «Cantacuzino» au confirmat că băieţelul în vârstă de doi ani din localitatea Mitocu Dragomirnei care a decedat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean avea rujeolă. Acesta a murit, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa. Copilul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul unităţii spitaliceşti sucevene cu un echipaj al Ambulanţei în cursul zilei de marţi, 2 ianuarie, având erupţii la nivelul pielii şi simptome de răceală şi a fost internat la secţia de Pediatrie. Deoarece starea acestuia s-a agravat, micuţul a fost transferat în ziua următoare la secţia de Terapie Intensivă pentru ca în dimineaţa de joi, 4 ianuarie, să fie pronunţat decesul. “Cu tot tratamentul intensiv administrat, saturaţia de oxigen a scăzut spre 60-70%. S-au făcut radiografii pulmonare, care din păcate nu au relevat un aspect ­ca­racteristic, adică era un aspect de pneumonie interstiţială. Leucocitele au scăzut, ceea ce arăta că apărarea immunologică a organismului este într-un deficit maxim. Copilul a decedat în Terapia Intensivă a spitalului”, a declarat medicul Mihai Ardeleanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava. Copilul nu fusese vaccinat împotriva rujeolei deoarece suferea de o afecţiune genetică care scade imunitatea, iar vaccinarea nu este recomandată în aceste condiţii. ­Rea­mintim că micuţul a fost internat cu diagnosticul de stomatită aftoasă. “In cursul zilei de astăzi (n.r. ieri) am primit ­bule­tinul de analiză de la Institutul Naţional Cantacuzino, rezultatul confirmând rujeola. A fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a stabili link-urile de transmitere intra- şi interfamiliale. Medicul de familie a pus la dispoziţia reprezentanţilor DSP documentele ­me­dicale în acest caz şi a fost purtată o primă discuţie privind situaţia din comunitate”, a declarat Petru Jureschi, director executiv în cadrul DSP Suceava. Tot în cursul zilei de ieri s-a confirmat prezenţa acestui virus la un copil în vârstă de şase luni din zona rurală Rădăuţi, care va fi vaccinat la vârsta de nouă luni. La nivelul DSP mai sunt trei suspiciuni de rujeolă, şi anume la o fetiţă în vârstă de zece luni din zona Suceava rural şi la un băieţel în vârstă de şapte luni şi o fetiţă de zece luni, ambii din zona Gura Humorului.

In cursul anului trecut, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăviri de rujeolă la doi copii în vârstă de opt luni, respectiv un an, şi la o persoană în vârstă de 27 de ani.  (Cristina RUSTI)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …